Ga je voor een smartphone met 64 GB of 128 GB geheugen?

Een paar weken geleden kreeg ik van een kennis de vraag of ik naar haar Samsung smartphone kon kijken. Ze kreeg heel de tijd de melding dat het interne geheugen vol was.

Het ging om een Samsung Galaxy J7 uit 2017 met 16 GB geheugen waarvan er nog maar 1 GB vrij was. Gezien het feit dat er steeds meer foto’s en video’s gedeeld worden bereik je bij smartphones met een beperkt geheugen veel sneller het limiet. Vijf jaar gelede was 16 GB misschien meer dan genoeg.

De laatste beveiligingsupdate was uit 2021 dus de veiligheid kan ook niet echt meer gegarandeerd worden.

Verwijderen lost het maar tijdelijk op

In het verleden heb ik dit probleem ook gehad met mijn eigen iPhone SE 2016 met 16 GB geheugen. Eerst verwijder je nog apps en foto’s maar eigenlijk is dit maar een tijdelijke oplossing. Er blijven mails, foto’s, bestanden en video’s bijkomen. Meer dan je kan en wilt verwijderen. Uiteindelijk ben ik overgestapt naar een iPhone SE 2022 met 128 GB geheugen.

Wederom voor Samsung gekozen

In overleg met haar heb ik daarom een nieuwe smartphone voor haar uitgezocht. Omdat ze al op leeftijd is heb ik gezocht binnen Samsung naar een mooie opvolger waar ze weer een aantal jaren mee vooruit kan. Op die manier blijft bijna alles hetzelfde werken.

De tweede reden om weer voor Samsung te kiezen is omdat haar man ook een smartphone van dit merk heeft. Zo kunnen ze elkaar helpen als ze ergens niet aan uitkomen. Dit zou lastiger gaan als ik haar over laat stappen naar bijvoorbeeld een Nokia.

Samsung Galaxy A13 uit 2022

Na onderzoek van verschillende toestellen op internet ben ik uitgekomen op de Samsung Galaxy A13 2022. Een prima toestel dat standaard voor 174 euro met 64 GB intern geheugen geleverd wordt.

Ten opzichte van de J7 heeft deze een 1 cm groter scherm. Zitten de drie knoppen onderin verwerkt in het randloze scherm en is de smartphone voorzien van 3 cameralenzen.

Samsung Galaxy A13 2022 wordt geleverd met Android 12.
Samsung Galaxy A13 2022 wordt geleverd met Android 12.

De Galaxy A13 reageert ook een stuk sneller dan de J7. Dit is logisch omdat de A13 nieuwere hardware heeft en de J7 al jaren gebruikt is en mogelijke slijtagesporen heeft.

De smartphone wordt standaard geleverd met Android 12 en de verwachting is dat hij nog 3 Android updates krijgt. Samsung heeft aangegeven dat ze de smartphone tot 2026 voorzien van beveiligingsupdates.

Wordt het 64 GB of 128 GB?

Op het moment dat ik de smartphone bestelde was de prijs voor de uitvoering met 64 GB geheugen 174 euro. Ten opzichte van het vorige toestel is dat 4x zoveel intern geheugen. De Samsung Galaxy J7 was ergens in 2019 gekocht dus je zou kunnen zeggen dat het 3-4 jaar duurde voordat de 16 GB bijna vol zat. Dan zou 64 GB dus meer dan zat zijn.

Toch heb ik gekeken wat het model met 128 GB kostte en dat was maar 15 euro meer. Aangezien geen Android updates meer ontvangen of ruimte gebrek de 2 bekendste problemen zijn heb ik 15 euro meer betaald om van het ruimte gebrek probleem af te zijn.

Hoesje voor de smartphone maakt het helemaal compleet

Om de Samsung langer mooi te houden heb ik voor 22 euro een bijpassend BlueBuilt Samsung Galaxy A13 hoesje gekocht. Naast de volledige bescherming heeft het hoesje ook nog plek voor pasjes of wat papiertjes. Op het hoesje krijg je 5 jaar garantie. De smartphone kan je heel gemakkelijk in het hoesje of uit het hoesje halen.

Bijpassend hoesje voor Samsung Galaxy A13 smartphone.
Bijpassend hoesje voor Samsung Galaxy A13 smartphone.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.