Kan je de Windows Scanner app gebruiken met de HP ENVY 6020e All-in-One?

Vraag:

Met de HP ENVY 6020e All-in-One kan je printen, kopiëren en scannen. Deze printer wordt zonder touchscreen geleverd. Hierdoor is het niet mogelijk om vanaf de printer direct naar de computer te scannen.

Wil je scannen dan zal je hiervoor een programma op jouw computer moeten gebruiken. Microsoft zelf heeft de gratis app Scanner die je vanuit de Microsoft Store kan installeren.

Kan je deze app ook gebruiken om te scannen met de HP ENVY 6020e All-in-One?

Screenshot van de Windows Scanner app.
Screenshot van de Windows Scanner app.

Antwoord:

Helaas het antwoord is nee. Ik heb dit geprobeerd vanaf een Windows 10 pc. Maar zodra je de Windows Scanner app opstart begint de HP ENVY 6020e All-in-One vreemd te doen. Alle lampjes gaan knipperen om aan te geven dat er wat mis is.

Op basis van de knipperende lampjes blijkt er een storing te zitten in de printer en moet je deze uit en aanzetten. Alleen reageert de printer ook niet meer op de aan/uit knop aan de achterkant. De enige oplossing is om de stekker eruit te trekken.

Om zeker te zijn dat het probleem echt door de Windows Scanner app wordt veroorzaakt heb ik het daarna nogmaals geprobeerd. Het resultaat was hetzelfde. Weer knipperende lampjes en een printer die niets meer deed.

HP Smart software:

Tijdens het installeren van de printer heb je de HP Smart software geïnstalleerd. Dit is ook een app die je in de Microsoft Store kan downloaden. De HP Smart app is ook voorzien van een Scan functionaliteit.

Wil je deze functionaliteit gebruiken dan wordt je verplicht om eerst een HP account te registreren. Dit zou niet nodig moeten zijn of in ieder geval optioneel.

Windows Faxen en Scannen:

In het verleden heeft Windows ook het programma Windows Faxen en Scannen uitgebracht. Dit is een ouderwets programma waarmee je kan faxen en scannen. Het werkt verder heel eenvoudig en doet precies wat het moet doen. Dit programma is zelfs nog beschikbaar in Windows 11.

Je vind dit programma door op de startmenuknop te klikken en te zoeken op “Faxen”.

Dit programma zorgt er niet voor dat de HP ENVY 6020e All-in-One begint te knipperen en je hebt ook geen account nodig.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.