Er komt geen mail meer binnen op eigen domein bij Antagonist

Probleem:

Het is maandagochtend als een bedrijf contact met mij opneemt. Sinds afgelopen vrijdag ontvangen ze geen e-mails meer op al hun e-mailadressen. Ze vragen aan mij of ik het kan onderzoeken en oplossen. Het bedrijf heeft een abonnement bij Antagonist voor hosting en domeinnaam. Ze maken gebruik van het IMAP protocol.

Ik stuur een e-mail naar een van de e-mailadressen en het bedrijf geeft aan de mail niet ontvangen te hebben. Apart want ik krijg geen e-mail terug dat de inbox vol is of als spam wordt gezien.

Oplossing:

Stap 1:

De volgende stap is dat ik inlog op mijn.antagonist.nl. In het overzicht zie ik dat ze tegen het limiet van 50 GB aanzitten. Er is vrijwel geen ruimte meer over. Dus dat zal de reden zijn dat e-mails niet meer aankomen. Maar de e-mails worden wel ergens geparkeerd want de mailservers van Antagonist sturende e-mails niet terug.

Ik kan wel zien in de grafieken van de afgelopen week dat op vrijdag het ruimte verbruik van 27 GB naar 50 GB is gegaan in minder dan 24 uur.

Stap 2:

Ik log in op de DirectAdmin omgeving van Antagonist zodat ik kan zien of:

  • De website opeens heel veel bestanden heeft toegevoegd
  • De database spontaan groter geworden is
  • De mailboxen heel hard gegroeid zijn

De conclusie is dat het probleem zich afspeelt bij een van de mailboxen die van 2.7 GB naar 27 GB is gegaan. Dit komt overheen met de grafiek uit stap 1. Ik kan ook in het overzicht van mailboxen zien om welke mailbox het gaat.

Stap 3:

De gebruiker van de mailbox geeft aan dat hij niet kan verklaren waarom hij in 24 uur tijd 10x zoveel ruimte is gaan gebruiken. Met zijn toestemming log ik daarom in via de webmail omgeving. Ik zie niet heel veel mappen. Ik kan ze daarom gemakkelijk 1 voor 1 nagaan en bij elkaar opgeteld kom ik uit op ongeveer 2.7 GB.

Stap 4:

Het is duidelijk dat er een ruimte probleem is dat het zich specifiek afspeelt voor 1 mailbox. Ik besluit daarom om in te loggen met Filezilla op de server en de map van de mailbox te onderzoeken.

In de volgende map:

/imap/<< domeinnaam >>/<< gebuikersnaam >>/mdbox/storage

Vind ik duizenden bestanden die:

  1. Binnen een paar seconden na elkaar gemaakt zijn
  2. Een opvolgende naam hebben van m.3000, m.3001, m.3002
  3. Dezelfde omvang hebben in bytes
  4. Gemaakt zijn op die vrijdag dat het ruimte gebruik enorm gegroeid is

Ik download willekeurig een paar bestanden om die te vergelijken met elkaar. Deze zijn identiek. Het gaat om een specifieke e-mail.

In overleg met de eigenaar van de mailbox verwijder ik alle versies van hetzelfde bestand van de server met als uitzondering het eerste bestand. Het eerste bestand beschouw ik als origineel.

Hierna scroll ik verder door de “storage” map en vind ik nog 1 bestand dat honderden keren voorkomt met precies dezelfde 4 eigenschappen zoals hierboven getoond. Ook hiervan verwijder ik alle versies behalve de eerste.

Conclusie:

De oplossing was dus om de duizenden dubbele bestanden te verwijderen.

Binnen 1 uur is de grafiek op mijn.antagonist.nl en DirectAdmin weer gedaald naar het getal zoals het die vrijdag was. Het verbruik is hiermee iets meer dan 50% van het totaal wat prima is.

Opeens komen ook alle mails die na vrijdag zijn verstuurd naar de mailboxen binnen. Dit geldt ook voor mijn testmail.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.