Ik weet mijn Apple toegangscode niet meer! Herstel jouw iPad/iPhone met iCloud

Maak je nog geen back-up van jouw iPad of iPhone? Stel dat dan vandaag nog in.

Probleem:

Je hebt een Apple iPad of iPhone beveiligd met een 4 of 6 cijferige toegangscode maar op een gegeven moment weet je deze code niet meer.

Dit kan gebeuren omdat:

  1. Je hebt het apparaat al langere tijd niet meer gebruikt
  2. Je hebt het apparaat net in gebruik genomen en bent de toegangscode vergeten

Je probeert de toegangscodes uit waarvan je denkt dat die het zouden moeten zijn maar zonder succes.

Ik ben mijn toegangscode vergeten. Enige oplossing is wissen.Het is zelfs zo dat de iPad of iPhone na verloop van tijd geblokkeerd wordt. Eerst voor een aantal minuten, daarna 1 uur en vervolgens meerdere uren. Dit maakt deel uit van het beveiligingsbeleid van Apple om te voorkomen dat er misbruik wordt gemaakt van jouw apparaat. Het apparaat weet niet of jij het bent of iemand die het apparaat gestolen heeft.

Oplossing:

Weet je de toegangscode echt niet meer? Dan kan je jouw Apple apparaat alleen nog maar wissen zodat je die weer kan gebruiken. Apple kan jouw niet helpen aan jouw toegangscode. Daarom is het heel belangrijk dat je deze toegangscode niet vergeet.

Gebruik je normaal Touch Id? Dan zal jouw iPad of iPhone af en toe vragen om de toegangscode. Dat is a) om zeker te weten dat jij nog de eigenaar bent en b) om ervoor te zorgen dat je de toegangscode blijft gebruiken en onthouden.

Hoe wis je jouw iPad of iPhone:

In het scherm waar je de toegangscode invult kan je onderin kiezen voor “Wissen”. Als je hierop drukt moet je het wachtwoord van jouw Apple Id invoeren. Hierna wordt het apparaat gewist.

Na opnieuw opstarten lijkt het net of je de iPad of iPhone voor het eerst opstart omdat je ook weer de wizard krijgt om jouw apparaat in gebruik te nemen. Tijdens deze wizard kan je er ook voor kiezen om een back-up uit iCloud of iTunes terug te zetten. Mits je deze hebt.

Na wissen ben ik mijn data kwijt, daarom iCloud:

Apple biedt voor al hun apparaten de mogelijkheid om een back-up in iCloud te bewaren. Als je jouw iPad of iPhone wist kan je eenvoudig een back-up terugzetten en is het verlies van data minimaal.

Over het algemeen wordt er iedere week automatisch een back-up gemaakt, maar dit kan je ook handmatig doen. De iCloud back-up kan je ook gebruiken om alle apps, instellingen en data over te zetten naar een nieuwe iPad of iPhone.

> Bekijk meer blogs over Apple

Ik bewaar mijn data liever niet in iCloud:

iCloud biedt gemakken maar al jouw data staat wel op een server ergens anders in de wereld. Je kan ook een back-up maken met iTunes voor Windows of Mac. De back-up wordt dan bewaard op jouw computer of laptop. Nadeel van deze oplossing is dat je dit niet kan automatiseren. Je moet zelf op regelmatige basis met iTunes een back-up maken.

Conclusie:

Maak je nog geen gebruik van iCloud of iTunes? Dan adviseer ik dit voortaan wel te doen. Op die manier kan je jouw apparaat gemakkelijk herstellen mocht je de toegangscode vergeten zijn.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.