Verwijder Apple apparaten uit jouw Apple ID als je ze niet meer hebt

Vraag:

Verwijder oude Apple apparaten uit jouw Apple ID.Je had al een Apple iPad maar deze was al 5 jaar oud en kreeg ook geen updates meer. Dus je hebt onlangs een nieuwe iPad gekocht.

Benieuwd waar je het goedkoopste een nieuwe iPad kan kopen? Bezoek dan Knibble.nl.

Dankzij de slimme functies van Apple heb je eenvoudig alle apps, instellingen en bestanden overgezet. Maar wat doe je met de oude iPad?

Antwoord:

Geef je hem weg, verkoop je hem, ruil je hem in of gooi je hem in de bak voor het elektrisch afval? Vergeet dan niet om de iPad terug te zetten naar de fabrieksinstellingen.

Dit doe je via “Instellingen” > “Algemeen” > “Zet over of stel opnieuw in” (onderaan) > “Wis alle inhoud en instellingen” (onderaan). De iPad wordt helemaal gewist en opnieuw opgestart. Het lijkt nu net of je hem voor het eerst aanzet.

Als extra stap moet je de iPad ook verwijderen uit jouw Apple ID omdat:

  1. Zo geef je de ruimte weer vrij op iCloud doordat
    1. Synchroniseerde foto’s / bestanden worden verwijderd
    2. Back-ups van het apparaat worden verwijderd
  2. Zo kan het apparaat niet meer gebruikt worden voor het ontvangen van verificatiecodes

Wat bedoel je met verificatiecodes?

Als je inlogt op bijvoorbeeld icloud.com of appleid.apple.com via een ander apparaat dan moet je dit bevestigen op een van jouw Apple apparaten met een verificatiecode. Je krijgt dan een melding met de vraag of het klopt dat je probeert in te loggen. Bevestig je dit dan krijg je een 6 cijferige code die je op het andere apparaat in moet vullen.

Voordat je de oude iPad verwijderd uit jouw Apple ID…

Zorg er eerst voor dat je van de nieuwe iPad een back-up hebt in iCloud. Mocht je deze moeten herstellen, bijvoorbeeld omdat je de toegangscode vergeten bent, dan kan je deze recente back-up terugzetten.

Hoe verwijder je een apparaat uit jouw Apple ID:

Dit kan je doen vanaf een ander Apple apparaat dat gekoppeld is aan jouw Apple ID. Druk op “Instellingen” > “Jouw naam” (bovenin) > selecteer onderin het apparaat dat je wilt verwijderen > “Verwijder van account”. Let op: deze actie kan niet teruggedraaid worden.

Je kan dit ook doen via https://appleid.apple.com. Log in > klik links in het scherm op “Apparaten” > klik op het apparaat dat je wilt verwijderen > “Verwijder van account”

De kans bestaat dat je het verwijderen moet bevestigen met jouw Apple ID wachtwoord en/of een verificatiecode die naar een van jouw Apple apparaten wordt verstuurd.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.