Waarom videocontent de manier is om jouw bedrijf te helpen groeien

In de wereld van content marketing is videocontent een onmisbare tool om een bedrijf te presenteren. Met de enorme hoeveelheid content die tegenwoordig beschikbaar is, is het lastig om de aandacht van jouw doelgroep te trekken en vast te houden. Een bedrijfsfilm laten maken, is een slimme investering voor elke onderneming. Video’s zijn in te zetten op alle online kanalen en overtuigen mensen met de kracht van beeld.

Een promotiefilm helpt je jouw doelgroep beter te bereiken.
Foto: Playforward.nl

Video’s helpen bedrijven zich te onderscheiden

Het produceren van een promotiefilm is een effectieve manier om de doelgroep te bereiken en te betrekken. Dat komt doordat video’s een hogere betrokkenheid hebben dan foto’s of tekst. Video’s zijn niet voor niets de populairste content op social media. Met een bedrijfsfilm vertellen bedrijven hun verhaal op een manier die de doelgroep niet snel zal vergeten.

Een video laten maken, draagt ook bij aan de branding van het bedrijf. Het helpt bij het opbouwen van een sterkere merkidentiteit en het creëren van een emotionele connectie met de doelgroep. Zo’n video presenteert bijvoorbeeld de kernwaarden van het bedrijf of laat zien wat het bedrijf onderscheid van de concurrentie.

Er zijn veel soorten video’s:

 • Productdemo’s
 • Testimonial video’s
 • Event video’s
 • Webinar video’s
 • Drone video’s
 • Uitlegvideo’s
 • Technische 3D video’s

Een groot bereik via meerdere kanalen

Een video kan worden ingezet op verschillende kanalen, zoals de eigen website, social media, YouTube of via een nieuwsbrief. Het plaatsen van de bedrijfsfilm op verschillende kanalen vergroot de zichtbaarheid en het bereik van het merk. Ook offline zijn er veel mogelijkheden voor bedrijven om video’s in te zetten, zoals tijdens beurzen en evenementen. Doordat videocontent via veel kanalen te verspreiden is, is de kans groter dat klanten het zien. En hoe meer klanten jouw video’s zien, hoe beter.

Cijfers over video marketing

Statistieken tonen de kracht van video’s aan om bedrijven te promoten. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat 90% van de consumenten zegt dat een video hen heeft geholpen om een aankoopbeslissing te nemen.

Laat jouw bedrijf groeien door videocontent toe te passen.
Foto door Andrea Piacquadio op Pexels

Op social media zorgt videocontent voor een grotere betrokkenheid van de doelgroep: de kans is 1,5 keer groter dat mensen een video delen dan afbeeldingen en tekst. En ook e-mailmarketing profiteert van de inzet van video: de click-through-rate is tot wel 300% hoger.

Voor zoekmachineoptimalisatie (SEO) zorgen video’s dat bezoekers langer op een website blijven. De tijd op de site is zo tot wel 260% te verhogen, wat een positief effect heeft op de ranking in Google. Door de video te optimaliseren met de juiste trefwoorden en metadata, verbetert de zichtbaarheid en vindbaarheid online.

Video helpt bedrijven groeien

Door de inzet van video’s presenteren bedrijven zich professioneel en verbeteren ze hun positie in de markt. Dat komt doordat:

 • Promotievideo’s helpen bedrijven zich te onderscheiden
 • Video’s zijn via veel kanalen te verspreiden voor een groot bereik
 • Statistieken toont aan dat videocontent de marketing verbetert
 • Op die manier zorgen bedrijven voor meer nieuwe klanten en een duurzame groei

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.