2 nevenactiviteiten om meer geld te verdienen

Meer geld verdienen is niet altijd mogelijk in je huidige baan. Gelukkig kun je extra geld verdienen met nevenactiviteiten. Welke nevenactiviteiten kun je dan allemaal doen? En waar moet je rekening mee houden? Je leest het in dit artikel.

Waar moet je rekening mee houden?

Bij veel werkgevers moet je je nevenactiviteiten doorgeven. Ga na of dit ook het geval is voor jou. Kijk ook in je contract of je bepaalde nevenactiviteiten niet mag doen, zoals nevenactiviteiten bij bepaalde concurrenten. Daarnaast moet je rekening houden met regels rondom de inkomsten van je nevenactiviteiten. Ga je vrijwilligerswerk doen? Dan mag je in 2023 maximaal 180 euro per maand en 1800 euro per jaar verdienen. Ga je ergens activiteiten doen zonder dat je in dienst gaat? Dan is het niet altijd nodig om ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel. Dit is bijvoorbeeld het geval als je af en toe een klusje doet. Het is wel handig om kwitanties te sturen in plaats van facturen. Dit is handig voor je boekhouding. Op de website van de overheid vind je wanneer je je wel moet inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Als je niet meer dan 20.000 euro per jaar verdient, kan je gebruikmaken van de kor-regeling. Je hoeft dan geen btw te heffen over je diensten. Je moet hiervoor wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Verdien extra geld via nevenactiviteiten.
Foto door Vlada Karpovich op Pexels

Werken als virtual assistent

Heb je werkervaring als assistent of secretaresse? Dan is dit misschien iets voor jou. Een groot voordeel van werken als virtual assistant (va) is dat je niet op locatie hoeft te werken. Je kunt het dus overal doen waar je wilt. Bovendien zit je vaak niet vast aan bepaalde tijden. Hierdoor heb je veel vrijheid als va, waardoor het makkelijk te combineren is met een andere baan. Wel moet je bijna altijd als freelancer ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel.

Geld verdienen via een website

Met een eigen website kan je flink wat geld verdienen. Je moet hiervoor wel geduldig zijn. Je kunt namelijk pas veel geld verdienen met je website als je veel bezoekers hebt. Je kunt met een website op verschillende manieren geld verdienen. Dit kan bijvoorbeeld via affiliatie marketing of advertenties. Affiliatie marketing houdt in dat je geld verdient door links van producten of diensten op je website te zetten. Je krijgt een commissie als een consument via de link op jouw website een aankoop doet. Dit kan een percentage zijn van het aankoopbedrag of een vast bedrag per product of dienst zijn. Houd er wel rekening mee dat je kosten kwijt bent aan onder andere managed wordpress hosting of hosting wordpress. Als je freelancer bent kan je vaak een deel van deze kosten aftrekken van je belasting. Dat scheelt weer!

Er zijn natuurlijk veel meer nevenactiviteiten die je kunt doen. Wat dacht je van werken als vertaler, tekstschrijver of het doen van administratie?

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.