linkPizza manager toont deprecated meldingen op PHP 8.1

Ik gebruik voor mijn website de linkPizza manager plugin om de volgende redenen.

Reden 1:

Om links naar producten in webwinkels aan te passen zodat het affiliatelinks worden. Koop je iets in een van die webwinkels dan krijg ik daar een vergoeding voor. Het product wordt door het gebruik van deze links niet duurder. Ik link ook alleen naar producten die ik zelf getest heb, gekocht heb of waar ik achter sta. Voorbeelden zijn harde schijven of Office.

Reden 2:

Via Linkpizza werk ik ook samen met bedrijven om content voor hun te schrijven. Die zijn natuurlijk benieuwd hoeveel bezoekers mijn website heeft, hoe vaak de content die ik voor hun schrijf bekeken wordt en hoe vaak er op de links in de content geklikt wordt. Dit regelt de linkPizza manager plugin.

Zo dan ben ik hier 100% transparant over geweest…

Upgrade naar PHP 8.1

Met de upgrade in maart naar PHP 8.1 begon de linkPizza manager plugin “deprecated meldingen” te tonen in het error log.

Er wordt in de plugin gebruik gemaakt van de FILTER_SANITIZE_STRING flag voor de filter_input() function en die is deprecated sinds PHP 8.1.

Met deprecation wordt bedoelt dat de flag niet meer ondersteund wordt en dat je het moet wijzigen of verwijderen.

Ik heb daarom de PHP code aangepast zodat er in plaats van filter_input() gebruik wordt gemaakt van de WordPress sanitize_text_field() functie.

Voor het gemak heb ik ook FILTER_SANITIZE_URL vervangen door sanitize_text_field() maar deze flag is nog niet deprecated op PHP 8.1.

Hoe los je de deprecated meldingen op in linkPizza manager?

Download de aangepast versie van de plugin via onderstaande link.

Download versie 5.2.2.1

Pak het ZIP bestand uit en upload de map linkpizza-manager over de bestaande map op de server.

Wat is er gewijzigd in linkPizza manager?

Zie readme.txt en zoek in alle bestanden naar “deprecated in PHP 8.1”.

Getest op:

WordPress 6.2.2 en PHP 8.1

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.