Spatiebalk op iPad of iPhone heeft een tweede functie

Een spatiebalk op iOS kan meer dan alleen spaties zetten.Ik ben zelf al een jaar of 5 naar volle tevredenheid Apple iPhone gebruiker. Daarvoor heb ik een paar Android telefoons gehad. Het iOS besturingssysteem van Apple is zeer simpel in gebruik.

Mensen die mij vragen om advies raad ik daarom altijd aan naar een iPhone te kijken. Het enige nadeel is dat deze in aanschaf wel een stuk hoger liggen dan de telefoons van bijvoorbeeld Samsung. Het voordeel is dat een iPhone langer updates krijgt en daardoor langer veiliger gebruikt kan worden.

> Bezoek Knibble.nl om goedkoop een smartphone te kopen

De tweede functie van de homeknop

Maar hoe duidelijk en simpel de iPhone ook is. Soms zitten er toch functies verstopt die super handig zijn mits ze kent. Zo heb ik in het verleden al geschreven over de dubbele functie van de home knop onderaan het scherm.

De tweede functie van de spatiebalk

In dit blog wil ik het hebben over een andere functie van de spatiebalk.

Ik vond het zelf altijd best vervelend dat je bij een typefout de tekst weg moest halen om deze te corrigeren. Een andere oplossing is met je vinger tikken op het foutieve woord, maar op een of andere manier gaat dat bij mij altijd net mis en beland ik ergens anders.

Het knipperende verticale lijntje in het tekstvak noemen we de cursor. Die geeft de locatie aan waar de tekst toegevoegd of verwijderd wordt.

Wist je dat als je de spatiebalk ingedrukt houd en je vinger naar links of rechts op de spatiebalk beweegt de cursor dan volgt? Zo kan je precies bij het juiste foutieve woord komen om deze te corrigeren. Dit werkt ook als je naar boven of beneden wilt gaan.

Persoonlijk vind ik dit een hele handige functie en super precies. Dus een spatiebalk zet niet alleen spaties ­čÖé

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.