Een afstandsmeter met laser is heel handig om te hebben

In 2021 heb ik met mijn vriendin een nieuw huis gekocht. Een van de stappen die ik heb gedaan is het opmeten van alle kamers. Op Funda staan die afmetingen ook vermeld, maar wel met de tekst dat er geen rechten aan ontleend kunnen worden. Wanneer je de exacte afmetingen weet, kan je bepalen hoeveel vloerplanken of verf je nodig hebt. Daarnaast kan je ook al beter de ruimtes indelen.

Digitale afstandsmeter:

Om de ruimtes op te meten hadden wij de digitale afstandsmeter van het bedrijf van mijn schoonvader geleend. Dit apparaat geeft de afstand aan tussen begin en eindpunt op basis van een laser. Super handig om de breedte, lengte en hoogte van een ruimte in kaart te brengen. Je hoeft dan niet moeilijk te doen met een rolmaat die vaak te kort is. Zo kwamen wij ook tot de conclusie dat de begane grond lager was dan de eerste verdieping.

Zelf een digitale afstandsmeter gekocht:

Helaas stopte mijn schoonvader niet veel later bij met werken. Hij ging lekker van zijn welverdiend pensioen genieten, groot gelijk. Maar daardoor konden wij de digitale meter niet meer lenen.

Ik was toch wel heel blij met zo’n apparaat en heb er daarom zelf een aanschaft. Ik kwam erachter dat de belangrijkste aspecten toch wel de afstand en nauwkeurigheid waren. Met nauwkeurigheid wordt bedoelt hoe precies er tussen 2 punten gemeten worden.

Voor de afstand geldt over het algemeen hoe verder hoe duurder. Daarnaast hebben duurdere modellen vaak ook nog andere hippe functies zoals bluetooth verbinding.

Ik heb uiteindelijk besloten dat 20-25 meter voldoende zou zijn. Want hoe vaak meet je nou ruimtes die meer dan 20 meter zijn. Normale huizen zijn niet zo lang of breed. Voor de nauwkeurigheid heb ik een afwijking van 3mm geaccepteerd. Als je niet nauwkeurig bent met een rolmaat dan heb zit je ook al snel aan die 3mm.

Bosch Zamo Afstandsmeter 20 meter

De Bosch Zamo digitale afstandsmeter met laser.Via Bol.com heb ik de Bosch Zamo Afstandsmeter gekocht die tot 20 meter meet. Ik heb hier ongeveer 50 euro voor betaald. Gezien het aantal keren dat ik hem in de afgelopen jaren heb gebruikt is het dat zeker waard.

  • Even een ruimte opmeten, het kan
  • De binnenkant van een kast opmeten, paar keer drukken en je weet het
  • Op een aantal plekken de hoogte voor gordijnen bepalen, zo gedaan

De Zamo Afstandsmeter heeft een stevig en slank design. Hij werkt op twee batterijen. Na 2 jaar zitten nog steeds dezelfde batterijen erin. Gebruik je de afstandsmeter langere tijd niet? Haal dan de batterijen eruit om ze te beschermen tegen leeglopen.

Belangrijk argument is de gebruiksvriendelijkheid van dit apparaat. Die is top. Zonder handleiding kon ik het apparaat meteen al gebruiken. Het is eigenlijk richten en kijken op het display voor het resultaat.

Omdat meten zo eenvoudig is doe je het ook op meer plekken zoals bij het bepalen van de hoogte van een ruimte. Hierdoor worden de meetresultaten nauwkeuriger en detecteer je mogelijke afwijkingen.

Deze digitale afstandsmeter kan ook oppervlaktes berekenen. Dat doe je door de ruimtes op te meten en telkens met een dubbelklik te bevestigen.

Conclusie:

De Bosch Zamo ligt bij ons in een la in de woonkamer zodat we hem snel kunnen pakken. Ik ben er zeer tevreden over en kan hem daarom ook van harte aanbevelen. Die 50 euro is zeker de moeite waard. Je kan het apparaat ook uitlenen aan vrienden en familie.

Inmiddels is mijn schoonvader jarig geweest. Die hebben we als verjaardagscadeau blij gemaakt met deze digitale afstandsmeter.

Tags: geen tags

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.