iPhone tips: bekijk & verwijder veel meer foto’s in een keer

Onlangs ben ik een paar weken op vakantie geweest. Tijdens de ruim 2 uur durende terugvlucht verveelde ik me. Om toch wat te doen heb ik de Foto’s app op mijn iPhone geopend en ben ik door alle foto’s gaan bladeren.

Foto maken is heel gemakkelijk

Meer foto's per rij tonen in het album overzicht van de iOS Foto's app.Je wordt je er dan pas van bewust hoeveel foto’s je maakt, ontvangt via WhatsApp of via e-mail. Ik heb het over duizenden door de jaren heen en ik ben niet iemand die alles vastlegt. Door de ruime opslagcapaciteit en het gemak is het tegenwoordig ook heel eenvoudig om een foto van iets te maken.

Ik heb een iPhone SE 2020 met 128 GB opslagcapaciteit die nog lang niet vol zit. Ik acht zelfs de kans groot dat ik eerder een nieuwe smartphone heb gekocht dan dat het geheugen vol zit. Dit was wel een ander geval bij mijn iPhone SE uit 2016 ;).

Overigens kwam ik tijdens mijn vakantie ook iemand tegen die foto’s maakte met een fotocamera met een filmrolletje erin. Ik zag het persoon na het maken van een foto aan een wieltje draaien.

Een foto verwijderen op een iPhone

Je bent vast bekend met de mogelijkheid om een foto te verwijderen. Je zoekt de foto op en drukt vervolgens op het icoontje van de Prullenbak en bevestigd de keuze.

De Prullenbak van de iOS Foto’s app

Als je naar “Albums” gaat en in de lijst naar onderen scrolt heb je de optie “Recent verwijderd”. Dit is min of meer de “Prullenbak” zoals je die ook hebt op macOS, Windows of in een e-mailprogramma. Je kan de verwijderde foto’s dan nog terugzetten.

Items in dit album worden automatisch na 29 dagen verwijderd. Handig een prullenbak die zichzelf leegt.

Meerdere foto’s tegelijk verwijderen

Als je naar het overzicht van foto’s gaat kan je rechts bovenin drukken op “Selecteer”. Als je nu op meerdere foto’s drukt komt hier een blauw vinkje bij te staan. Druk je onderin op het Prullenbak icoontje dan worden deze na bevestiging verwijderd. Op deze manier hoef je ze niet 1 voor 1 te bekijken.

Meer foto’s in het overzicht van het album tonen

Wist je dat het aantal foto’s per rij in het overzicht van een album aan kan passen?

Dit doe je door op de foto’s een zoom beweging met de vingers te maken. Dit betekent dus dat je 2 vingers op het scherm plaatst en deze uit elkaar of naar elkaar toe schuift. Dit is dezelfde beweging die je gebruikt wanneer je een foto wilt vergroten of verkleinen.

Op deze manier kan je gemakkelijk in een keer meerdere foto’s selecteren en verwijderen. Handig bijvoorbeeld als je een serie foto’s van iets hebt gemaakt die je niet meer nodig hebt.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.