Printer geeft telkens aan dat het papier op is

Probleem:

Je wilt een e-mail printen vanaf jouw iPad, maar in het Afdrukken scherm wordt bij de printer de melding “papier is op” getoond. Vreemd genoeg zitten er nog wel wat vellen papier in de papierlade.

Als je op Afdrukken drukt gaat de printer soms wel en soms niet beginnen met printen.

Oplossingen:

Je zou zeggen als er papier in zit, al zijn het maar 4 vellen, dan moet de printer afdrukken. Theoretisch klopt dat. Maar in de praktijk heb ik al vaak genoeg meegemaakt dat de printer dan al vindt dat het papier op is.

De printer geeft aan dat het papier op is terwijl er wel papier in de papierlade ligt.

Oplossing 1 – voldoende papier in de lade:

Zorg ervoor dat er er minimaal 50 vellen of meer papier in liggen.

Heb je niet zoveel papier meer in huis? Dan kan je tijdelijk ook een tijdschrift onderop leggen. Hiermee hoog je de stapel op waardoor het lijkt dat de er veel meer papier inzit. Zorg er wel voor dat de rollers, die het papier de printer in draaien, niet bij het tijdschrift kunnen om te voorkomen dat er schade “in” de printer ontstaat.

Oplossing 2 – papier ver genoeg laden:

Vergeet ook niet om het papier ver genoeg in de papierlade te stoppen. Haal het papier eruit en maak een net stapeltje. Plaats het papier vervolgens zo ver mogelijk in de printer totdat je het niet meer verder kan duwen. Op deze manier weet je zeker dat de rollers het papier naar binnen kunnen draaien.

Oplossing 3 – papier storing in de printer:

De melding “papier is op” kan bij sommige printers ook betekenen dat er een papier storing in de printer zit. Een stukje papier kan bijvoorbeeld achterin helemaal verfrommelt zitten.

Maak hiervoor de printer open en schijn met een zaklamp, of de lamp van jouw smartphone, naar binnen. Sommige printers kan je aan de achterkant openen. Controleer de gehele route die papier door de printer aflegt.

Soms mis een klein stukje papier al genoeg zodat de printer niets meer wilt doen.

Zelf printer repareren:

In februari dit jaar gaf mijn eigen printer aan dat de wagen van de inkt cartridges vastgelopen was. Het resultaat was een wagenstoring en de printer deed niets meer. Lees in dit blog hoe ik dat opgelost heb.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.