VSM Prrrikweg is handig als je als sporter gestoken wordt

Naast bezig zijn met computers en websites is hardlopen toch wel mijn tweede hobby. Daarnaast geef ik ook twee keer per week atletiektraining bij A.T.V. Scorpio in Oosterhout.

Helaas ben ik in de afgelopen paar weken al 2 keer gestoken door insecten. Kan ook niet anders met al die warme dagen en dat zweten. Ben eigenlijk verbaasd dat ik het zo lang uit kon voorkomen.

In mijn geval gebeurde het allemaal op de atletiekbaan. Het zijn van die kleine zwarte driehoekige vliegjes. Ze landen, ze prikken en vliegen weer weg. Dus per definitie ben je te laat met slaan.

Allergische reactie

Daarnaast heb je ook nog andere insecten die prikken zoals muggen. Maar die kleine zwarte vliegjes zijn het ergste. Als ik er niets aan doe dan wordt het een harde ronde schijf van gauw 5 cm doorsnee. Die is rood en wordt na verloop van tijd hard. Met andere woorden ben ik er allergisch en zeker ook niet de enige.

VSM Prrrikweg is de oplossing

Smeer VSM Prikkkweg nadat je gestoken bent.Helaas gaan die vliegjes niet weg. Ik weiger ook om tijdens de zomer in een lange sportbroek op de atletiekbaan te staan. Ik gebruik daarom al jaren VSM Prrrikweg gel. Dit kan je zonder recept kopen bij Kruidvat of een andere winkel.

Als ik merk dat ik geprikt heb smeer ik dit er meteen op. De jeuk verdwijnt en de allergische reactie wordt voorkomen. Ik moet het dan wel een aantal dagen smeren tot dat de jeuk en plek verdwenen is. Maar dat is nog altijd beter dan dat je drie dagen niet kan lopen omdat een gedeelte van mijn been zo hard geworden is als beton.

Lees voor gebruik wel de bijsluiter.

Je wordt het vaakst gestoken als je stilstaat, dus in beweging blijven is ook een oplossing.

Sommige mensen zijn verbaasd over de werking

Ook mijn atleten worden wel eens gestoken tijdens de training. Ik geef ze dan de tube Prrrikweg zodat ze dit kunnen smeren. Sommige zeggen al snel dat het niet zal werken. Toch adviseer ik ze het te proberen. Na 10 minuten komen ze dan terug om aan te geven dat de jeuk al een eind verdwenen is.

Een tube kost nog geen 10 euro en je doet er jaren mee.

Persoonlijk vind ik het nog lekker ruiken ook. 

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.