Sonos Roam SL terugzetten naar fabrieksinstellingen mislukt

Probleem:

De Sonos Roam SL draadloze speaker met wifi + bluetooth ondersteuning.Onlangs werd er aan mij gevraagd om een Sonos Roam SL opnieuw te verbinden met het draadloos netwerk.

De eigenaren van de Sonos Roam SL waren verhuisd en hadden een nieuwe modem van KPN gekregen. Dit zorgde voor een nieuw draadloos netwerk terwijl het speaker nog verbinding wilde maken met het oude netwerk.

De Sonos Roam SL is een compacte speaker die verbonden kan worden met een WIFI netwerk of via bluetooth. Door de accu heb je een speelduur van ongeveer 10 uur.

De enige oplossing die ik kon bedenken was om de speaker terug te zetten naar de fabrieksinstellingen (resetten). Hiermee verlies je wel alle instellingen.

  1. Schakel de speaker uit door de aan/uit knop ingedrukt te houden tot het lampje uitgaat
  2. Houd de play/pauze knop aan de bovenkant ingedrukt
  3. Druk op de aan/uit knop zodat het lampje gaat branden en laat dan los
  4. Houd de play/pauze knop nog steeds ingedrukt tot het lampje oranje/wit gaat branden
  5. Knippert het lampje groen, dan kan je de Sonos opnieuw verbinden via de app
  6. Je kan nu de play/pauze knop loslaten

Maar de speaker ging niet oranje, wit of groen knipperen. Wat ik ook probeerde. Ik heb de handelingen een paar keer herhaalt zodat ik zeker wist dat ik ze goed deed.

Oplossing:

De oplossing was om de speaker aan te sluiten op het stopcontact met een USB-C kabel of door hem op de het magnetische laadstation te plaatsen.

Hierna heb ik de handelingen opnieuw uitgevoerd en ging het lampje wel oranje/wit en daarna groen knipperen. Vervolgens kon ik de Sonos Roam weer verbinden met het draadloos netwerk via de Sonos app.

Moet je de Sonos S1 of Sonos S2 app gebruiken?

De Sonos S1 is alleen nodig voor oudere Sonos apparaten. In het geval van deze speaker heb je de Sonos S2 app nodig. Deze heet in de app store overigens Sonos en is herkenbaar aan een bruin/gele achtergrond met in het zwart de tekst Sonos.

Mocht je toch de Sonos S1 app gebruiken. Dan zal deze automatisch aangeven dat je eigenlijk de Sonos S2 app nodig hebt. Je kan deze dan vanuit de Sonos S1 app via de app store installeren. Vergeet niet om de oude Sonos app te verwijderen om verwarring te voorkomen.

> Bezoek Knibble.nl om te zien waar je de Sonos Roam SL het goedkoopst kan kopen

Getest op:

Sonos Roam SL in combinatie met een iPhone

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.