Onedrive zegt “Dit bestand kan niet worden geopend”

Probleem:

Onedrive wil bestanden niet openen wegens een mogelijk datalimiet.Je gebruikt een laptop of computer met Windows 11 in combinatie met Onedrive om mappen en bestanden te synchroniseren met verschillende apparaten.

Als je een bestand opent, bijvoorbeeld een Word bestand, toont Onedrive de volgende foutmelding: “Dit bestand kan niet worden geopend”. Daaronder staat “Zorg ervoor dat < willekeurige tekst > op de pc wordt uitgevoerd en probeer het opnieuw.”.

Oplossing:

Dit probleem kan te maken hebben doordat de datalimiet functionaliteit in Windows 11 ingeschakeld is. Hierdoor worden niet zomaar alle bestanden gedownload omdat Windows denkt dat je gebruik maakt van een verbinding met datalimiet. Voorbeeld is een hotspot verbinding met een smartphone die de 4G verbinding deelt.

Deze functionaliteit stel je in per draadloze netwerk waarmee je verbinding maakt. Gebruik je jouw eigen draadloze netwerk thuis dan heb je geen last van een datalimiet. De “Verbinding met datalimiet” zorgt dan eerder voor problemen in Onedrive of in Outlook.

Volg onderstaand stappenplan om deze optie uit te schakelen:

  1. Sluit alle programma’s af
  2. Klik met de rechter muisknop op de Windows startmenu knop
  3. Klik op “Instellingen” en vervolgens links in het scherm op “Netwerk en internet”
  4. Klik op “Wi-Fi” en daarna rechts op de naam van het draadloos netwerk
  5. Zorg ervoor dat de optie achter “Verbinding met een datalimiet” op “Uit” staat
  6. Herstart de computer of laptop
  7. Open het bestand dat eerder de foutmelding toonde

Getest op:

Nieuwe laptop met Windows 11. Deze moest nog alle bestanden voor de eerste keer via Onedrive downloaden.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.