Sonos app wilt geen verbinding maken met Sonos speaker

Probleem:

Sonos app kan geen verbinding maken met Sonos speaker.Een week geleden kreeg ik de vraag of ik een aantal Sonos draadloze speakers weer aan wilde sluiten. De eigenaren waren net verhuisd.

De makkelijkste oplossing zou zijn om ze terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Net of ze voor het eerst uit de doos worden gehaald. Dit was binnen een paar minuten gedaan. Vervolgens wilde ik vanuit de Sonos S1 app weer verbinding maken.

De app herkende de Sonos en vroeg of ik verbinding wilde maken. Nadat ik aangaf dat ik dat wilde gaf de app aan dat hij geen verbinding kon maken. Vreemd je vind de box wel maar je kan er geen verbinding mee maken.

Hierna heb ik het nog een aantal keer geprobeerd maar zonder succes. Na verloop van tijd vond de Sonos S1 app de home speaker niet eens meer.

Oplossing:

Op de Apple iPhone, die ik gebruikte om de speaker te verbinden, was de Sonos S1 en de Sonos app geïnstalleerd. Welke app ik ook gebruikte ik kreeg er geen verbinding mee.

De oplossing bleek te zijn om beiden apps van de iPhone te verwijderen.

Hierna heb ik de Sonos S1 app geïnstalleerd, omdat ik dacht, dat dit een nieuwere app was dan de Sonos app. Maar toen ik verbinding wilde maken via de Sonos S1 app werd voorgesteld om de Sonos S2 app te installeren. Deze zou een betere ondersteuning hebben. Prima, maar in de App store staat deze app bekend onder de naam Sonos.

Uiteindelijk de Sonos app geïnstalleerd en de Sonos S1 app meteen verwijderd om verwarring te voorkomen.

Nu kon ik zonder problemen verbinding maken met de Sonos speaker.

Nadeel is wel dat je alle instellingen opnieuw moet doen. Maar de kans is groot dat je de instellingen toch moest wijzigen omdat de indeling van het huis anders is.

> Bezoek Knibble.nl om te zien waar je het goedkoopst een Sonos speaker kan kopen

Getest op:

Apple iPhone

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.