Is de MS 900 training de moeite waard?

De cloud is eigenlijk best simpel: je kunt online bronnen huren op het moment dat je ze nodig hebt en alleen betalen voor wat je gebruikt, zoals opslagruimte, snelheid en kracht. Voor bedrijven is dit aantrekkelijk omdat ze vroeger veel geld moesten investeren in servers en hardware die eigenlijk de meeste tijd niet gebruikt werden. Met de cloud betaal je alleen voor wat je daadwerkelijk gebruikt, tot op de milliseconde en byte, en houd je dus geld en personeel over voor andere belangrijke zaken binnen het bedrijf. Maar het is wel lastig om te bepalen welke cloud serviceprovider je moet kiezen en welke tools en producten daarbij passen. Microsoft heeft daarom de MS-900 training ontwikkeld, een certificeringsexamen waarmee je kunt aantonen dat je kennis hebt van de cloudservices van Microsoft, hun kosten, voordelen en de basisprincipes van het gebruik ervan. In dit artikel kun je ontdekken wat er allemaal in de MS-900 behandeld wordt en of het de moeite waard is om tijd en energie te investeren om dit certificaat te behalen.

Wat is de MS-900?

De MS-900 is een examen waarmee je een certificaat kunt behalen van Microsoft. Het certificaat heet Microsoft 365 Certified: Fundamentals. Het examen gaat over de basisprincipes van Software as a Service (SaaS)-modellen, de voordelen van het gebruik van cloudservices en hoe je specifiek Microsoft 365 kunt gebruiken. Het is bedoeld voor mensen die niet technisch zijn en die werken in het bedrijfsleven of net beginnen. Als je het certificaat behaalt, laat je zien dat je bekend bent met de verschillende opties die Microsoft 365 biedt. Het examen is niet extreem moeilijk en richt zich vooral op het begrijpen van de verschillende diensten die Microsoft 365 biedt en hoe ze verschillen van andere aanbieders. Het gaat meer om het begrijpen van de basisprincipes.

Wat zijn de doelstellingen?

Bij het MS-900 examen draait het om verschillende doelstellingen. Je wordt getest op het beschrijven van cloud concepten, het begrijpen van de belangrijkste diensten en concepten van Microsoft 365, en het uitleggen van hoe beveiliging, naleving van regelgeving, privacy en vertrouwen worden gegarandeerd binnen Microsoft 365. Het gaat er dus om dat je begrijpt hoe de cloud werkt, wat Microsoft 365 te bieden heeft en hoe Microsoft ervoor zorgt dat alles veilig en betrouwbaar is.

Welke ervaring heb je nodig?

Voor het afleggen van het MS-900 examen, dat vereist is voor het Microsoft 365 Certified: Fundamentals certificaat, zijn er geen specifieke ervaringseisen. Het is echter wel belangrijk om enige kennis en begrip te hebben van Microsoft 365 voordat je aan het examen begint. Je moet weten waarom bedrijven cloudservices verkiezen boven interne apparatuur, de belangrijkste diensten en implementatiemogelijkheden van Microsoft 365 kennen, en een basisbegrip hebben van beveiliging, compliance, privacy en prijsmodellen binnen Microsoft 365. Hoewel sommige van deze kennis algemeen bekend kan zijn, is het van belang om specifiek de perspectieven en antwoorden van Microsoft te begrijpen om succesvol te zijn in het examen. Dus, lijkt dit iets voor jou?

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.