Predator Gaming 5G Router, de router voor de gamer

Het eerste computer spelletje dat ik speelde was met een indiaantje die naar boven moest klimmen door bomen. Dit deed ik op een groen scherm en het spelletje zelf zat op een cassettebandje. De spelletjes, ook wel games genoemd, die ik daarna speelde werden uitgebracht op diskettes gevolgd door cd en dvd.

Maar ja dat is 20-25 jaar geleden. Belangrijk kenmerk voor toen was dat al je al die spellen lokaal speelde. Immers internet was toen pas net beschikbaar en ging nog op basis van inbellen op lage snelheid. Sommige spellen waren al wel zo ontwikkeld dat je tegen een andere speler kon spelen wat dan eigenlijk jouw eigen computer was.

De laatste 4-5 jaar kan je bijna geen games meer op een dvd kopen. Die download je van partijen zoals Steam zodat je ze daarna op jouw eigen computer kan installeren. Sommige spellen hoef je niet eens te installeren en speel je direct online. Het kenmerk van lokaal spelen is hiermee verandert naar online spelen.

Belang van een goed draadloos netwerk

Computers of laptops die je de afgelopen jaren kan kopen hebben allang geen dvd speler meer. Koop je een laptop in het goedkope tot het middensegment dan heeft die zelfs geen netwerkpoort meer. Wil je een laptop met netwerkpoort dan betaal je hiervoor gauw 100 tot 150 euro extra.

Dit onderstreept het belang van een goed draadloos netwerk in huis dat stabiel en snel is. Zelfs al ben je geen fanatiek gamer dan is het fijn dat het internet goed werkt. Niemand zit op YouTube te wachten op een haperend filmpje.

Maar voor een gamer is het nog veel belangrijker. Tijdens het installeren zal je de game zo snel mogelijk willen downloaden. Maar ook tijdens het gamen tegen andere gamers aan de andere kant van de wereld wil je geen vertraging hebben.

Speel je schietspellen, zoals Counter-Strike, dan kan een trage verbinding ervoor zorgen dat jij net de tegenstander mist terwijl je toch op tijd schoot. Deze vertraging wordt ook wel lag genoemd. Deze lag kan er ook voor zorgen dat de tegenstander al ergens ander staat dan waar jij hem op het scherm ziet staan.

Acer Predator Gaming 5G X5 router

Ben je een echte gamer of gewoon op zoek naar een professionele router voor in huis? Dan is de Acer Predator Gaming 5G X5 router zeker het bekijken waard.

Ik heb door de jaren heen veel routers gezien en meestal zijn het van die saaie plastic omhulsels met knipperende lampjes. Maar deze router, in de vorm van een toren, is ook gewoon mooi om te zien. Natuurlijk is de kans groot dat je de router ergens in een hoekje of in de meterkast plaatst maar toch.

De Acer Predator Connect X5 5G router.

WiFi 6 (AX):

Design is leuk, maar de prestaties zijn natuurlijk veel belangrijker!

Deze router heeft ondersteuning voor WiFi 6 (AX) op de 2.4 en de 5 GHz band voor maximaal 256 apparaten tegelijk. Belangrijk om te weten is dat voor WiFi 6 zowel verzender als ontvanger dit moeten ondersteunen voor optimaal gebruik. Oudere apparaten gebruiken meestal 2.4 GHz en nieuwe apparaten 5 GHz.

Heb je een oude computer of laptop dan bestaat de kans dat je deze moet upgraden naar een nieuwe Gaming PC om optimaal van deze router gebruikt te maken.

Netwerk optimalisatie met Intel:

De Acer Predator Gaming 5G router is voorzien van de Intel Killer Prioritization Engine chip. Hiermee kan je verkeer voor specifieke websites of online games voorrang geven binnen het netwerk. Vergelijk het met een snelweg met twee rijbanen waarop je op de linker rijbaan 130 km/u mag en op de rechter maar 100 km/u. Hierdoor kan jij lekker op hoge snelheid gamen, want voor het bezoeken van een website heb je geen topsnelheid nodig. Dus alle gebruikers merken er eigenlijk niets van.

Overschakelen op 4G of 5G verbinding:

Deze functionaliteit was nieuw voor mij. De router heeft naast ondersteuning voor jouw standaard internetverbinding (WAN) ook ondersteuning voor een 4G of 5G verbinding. Deze verbinding ken je natuurlijk uit de smartphone wereld.

Het werkt heel simpel. Als om wat voor reden dan ook jouw standaard internetverbinding te traag wordt schakelt hij automatisch over op een 5G verbinding. Houd er wel rekening mee dat je voor 5G een apart abonnement bij een provider moet afsluiten. Je hebt hiervoor een SIM kaart op nano formaat nodig.

Stel je voor dat je gamet op hoog niveau in wedstrijden met geldprijzen. Dan wil je toch niet dat je de wedstrijd verliest omdat er een storing is bij KPN of Ziggo.

Mee op vakantie of gebruiken in het buitengebied:

Je kan deze router ook meenemen op vakantie. Stel het vakantiehuisje heeft een slecht WiFI netwerk? Dan gebruik je toch jouw Acer Predator Gaming router voor een eigen netwerk. Als de internetverbinding dan nog traag is schakel je gewoon over op de 4G of 5G verbinding. Zo kan je ook op vakantie snel internetten en gamen.

Maar ook in Nederland in het buitengebied kan een 4G of 5G verbinding sneller zijn dan een lokale internetverbinding. Ook dan biedt deze router uitkomst door het leveren van een snelle internetverbinding over een stabiel WiFi netwerk.

Trend Micro Home Security Engine voor de beveiliging:

Er komen steeds meer schadelijke sites bij die proberen persoonlijke gegevens te ontfutselen of malware te installeren. Daarnaast heb je ook nog de vele hackers die telkens proberen in te breken in computers of laptops. Beveiliging is daarom belangrijker dan ooit.

Deze aanvallen kan je stoppen met de ingebouwde beveiliging van Trend Micro genaamd IoT Security Protection. Hiermee wordt al het internet verkeer gescand voordat het doorgelaten wordt op de netwerk in huis.

Gebruik je ook nog wel eens USB sticks of externe schijven? Dan adviseer ik alsnog een beveiligingsprogramma te installeren. Als je een USB stick in jouw laptop stopt zal dit niet door de Trend Micro beveiliging gescand worden. Ben je klant bij KPN of Ziggo? Dan kan je via hun gratis het beveiligingsprogramma van F-Secure installeren.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.