HP 6020e Envy All-in-One printer wil niet meer scannen

Probleem:

Vorige week werd mij gevraagd of ik een oplossing had voor het probleem dat de HP 6020e Envy All-in-One niet meer wilde scannen. In eerste instantie leek alles goed te werken. De printer stond aan, de computer stond aan en geen print opdrachten in de wachtrij.

De HP 6020e Envy All-in-One.
De HP 6020e Envy All-in-One.

Maar of ik nou Windows Faxen & Scannen of de Windows Scan app gebruikte. De melding was identiek: er is geen scanner gevonden. Vreemd want via “Instellingen” > “Bluetooth en apparaten” zie ik wel dat de HP 6020e Envy All-in-One geïnstalleerd is.

Ik ben toen maar eens naar de printer gaan kijken. Die stond nog steeds aan. Lampjes brandde. Papier zat erin. Zou moeten werken toch?

Oplossing:

De HP 6020e Envy All-in-One heeft rechtsvoor touch knoppen in mooie kleurtjes. Deze kan je gebruiken om het afdrukken te annuleren of te kopiëren.

De test:

Mijn volgende test was om een simpel kopietje te maken, immers gebruik je hier ook de scan functionaliteit voor. Maar de printer reageerde niet toen ik op de knop drukte. Eigenlijk reageerde hij op geen een knop.

Ik besloot de printer uit te zetten. Maar ook op die knop reageerde hij niet. De HP 6020e Envy All-in-One leek wel vastgelopen te zijn.

De oplossing:

Toen heb ik maar de stroomkabel eruit getrokken. Na 15 seconden wachten heb ik de kabel weer aangesloten en de printer aangezet. Deze begon vervolgens met zijn opstartroutine.

Nadat ik de computer ook opnieuw opgestart had kon ik weer scannen met beiden programma’s.

> Inkt nodig? Bezoek dan 123inkt.nl

Getest op:

Windows 10 + HP 6020e Envy All-in-One

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.