Ga je voor die nieuwe iPhone 14 met abonnement?

Het is augustus en je bent net een paar dagen terug van een vakantie uit Spanje. Je hebt heerlijk genoten van het strand, restaurants en een paar kroegen. Jouw Apple iPhone SE uit 2020 heeft je op iedere activiteit vergezeld. Helaas is hij wel een paar keer gevallen op een stenen vloer en een keer in een fontein waarvan je een foto probeerde te maken.

Knipperend scherm en deukjes, toe aan vervanging…

Sindsdien doet jouw reismaatje het niet meer zo goed. Het scherm knippert, de accu is snel leeg en aan de bovenkant zie je een paar deukjes. Eigenlijk wil je een nieuwe smartphone die je weer kan vertrouwen.

Repareren zou een optie zijn maar deze is al bijna 3 jaar oud. Het scherm en de accu vervangen kost al enkele honderden euro’s en dat is deze smartphone niet meer waard.

De specificaties van iPhone 14 uitvoeringen

Een paar vrienden hebben de iPhone 14 en dat is toch wel een heel mooie smartphone. Deze is door Apple 1 jaar geleden uitgebracht en dus nog best recent. Natuurlijk kan je wachten op de iPhone 15 die ook binnen 1 of 2 maanden wordt aangekondigd. Maar deze zal duurder zijn dan de iPhone 14. De overstap van een iPhone SE naar een iPhone 14 is al een hele verbetering.

De verschillende iPhone 14 modellen.
De verschillende iPhone 14 modellen.

De iPhone 14 wordt uitgebracht als iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max. De normale iPhone 14 is het goedkoopste is en de Pro Max het duurste.

De verschillen zitten hem vooral in het gewicht, de afmetingen, de accuduur en de prestaties van de camera. Het standaardmodel maakt bijvoorbeeld foto’s tot 12 megapixel terwijl de Pro en Pro Max ondersteuning hebben tot 48 megapixels.

Omdat de Pro Max qua afmetingen het grootste is wordt deze ook voorzien van een grotere accu. Deze houd het 29 uur vol wanneer je constant video’s kijkt. Het instapmodel zal je na 20 uur op moeten laden.

Het gewicht van de iPhone 14 gaat van 172 gram naar 240 gram. De iPhone 14 en iPhone 14 Plus worden uitgerust met de A15 Bionic chip processor terwijl de Pro en Pro Max voorzien worden van de nieuwere A16 Bionic chip die ook in de instapmodellen van de iPhone 15 gebruikt worden.

Ga je voor de iPhone 14 met abonnement?

De goedkoopste iPhone 14 kost al bijna 900 euro. Dat is veel geld wat je nu niet hebt na die dure vakantie. Maar toch ben je enthousiast geworden over de iPhone 14 en twijfel je nog tussen het basismodel of de Plus versie. Een 48 megapixel camera hoeft niet en de nieuwste A16 processor ook niet. Je spiekt toch even bij het duurste model die als los toestel ongeveer 1.300 euro kost.

Er is een oplossing en dat is een iPhone 14 met abonnement. Je hoeft dan niet in een keer het gehele bedrag te betalen. Iedere maand betaal je een beetje van dat totaalbedrag. Nadat het abonnement afgelopen is heb je de smartphone afbetaald en is hij van jouw.

De kosten van het abonnement worden bepaald door de uitvoering van de smartphone, duur van het abonnement en de inhoud van het abonnement. Met inhoud wordt bedoelt het aantal belminuten, sms’jes en de internetbundel. Soms kan je ook nog kiezen voor een hogere snelheid.

Een simpel rekenvoorbeeld:

Bij Tele2 betaal je voor een iPhone 14 met 128GB in de kleur zwart eenmalig 6,41 euro aan thuiskopieheffing. De looptijd is dan 24 maanden. Je krijgt standaard een 5G internetverbinding. Als je kiest voor een een databundel van 2 GB en 200 minuten bellen of Sms’en betaal je 42 euro per maand.

Van die 42 euro gaat 31 euro naar de iPhone 14. Als je dit bedrag keer 24 maanden doet kom je uit op 744 euro. Dit is goedkoper dan wanneer je de smartphone los zou kopen.

Je kan er ook voor kiezen om per maand minder voor de iPhone te betalen. Stel je wilt maar 20 euro per maand betalen dan worden de maandelijkse kosten 31 euro. Je moet dan wel eenmalig 270,41 euro afrekenen.

Betaal de iPhone meteen in een keer af:

Je kan er bij Tele2 ook voor kiezen om in 1 keer de iPhone af te betalen. Je betaald dan 744 euro + 6,41 euro thuiskopieheffing = 750,41 euro. De maandelijkse kosten zijn dan 11 euro. Maar nog steeds is dit goedkoper dan wanneer je de iPhone 14 ergens los aanschaft.

Bij zo’n dure smartphone adviseer ik ook zeker om een aantal verzekeringen te bekijken.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.