Hoe kan je Excel formules vertalen van Engels naar Nederlands?

Vraag:

Logo van Excel.Maak je gebruik van Excel in het Nederlands en schrijf je regelmatig formules. Om bijvoorbeeld getallen op te tellen, gemiddeldes te berekenen of data te muteren. Dan weet je ook dat de Excel functies in formules in het Nederlands geschreven moeten worden. Engelse functienamen worden niet herkend of leveren een foutmelding op.

Als je op internet naar formules of functies aan het zoeken bent is de kans groot dat deze in het Engels zijn. De markt met Engelse Excel gebruikers is nou eenmaal groter dan de Nederlandse markt. Even snel de formule met functies kopiëren naar Excel in het Nederlands zal niet werken.

Onlangs was ik bezig met een formule om een achternaam en voornaam te splitsen naar 2 kolommen in Excel. Dit is uiteindelijk een complexe formule geworden met functies die voor mij nieuw waren. De oplossing heb ik gedeeltelijk gevonden op een Engelse website.

Mijn vraag is daarom: hoe kan je in een keer een Engelse Excel formule vertalen naar een Nederlandse Excel formule?

Antwoord:

Ik wilde hiervoor eerst zelf een simpele website ontwikkelen met een invoerveld. In dat invoerveld kan je dan de Engelse formule plakken en op “vertalen” klikken. Het resultaat zou de Excel formule met Nederlandse functies zijn.

Maar ik heb toch eerst op internet gezocht, want ik ben vast niet de enige met dit probleem. Ik ben uiteindelijk uitgekomen op de website > https://nl.excel-translator.de/translator/. Deze website doet eigenlijk wat ik hierboven beschrijf.

Naast vertalen van Engels naar Nederlands en het vervangen van , met ; kan je de functies ook vertalen naar andere talen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.