Gestoken, het jeukt enorm en toch wil je weer hardlopen

Ze zeggen dat de zomer weer voorbij is maar toch zijn er nog dagen dat het tegen de 30 graden wordt. Dit afgewisseld met een frisse regenbui. Heerlijk om buiten te zijn.

Maar die vervelende insecten die steken en jeuk veroorzaken denken er net zo over. Ik heb het dan over die vervelende kleine vliegjes die steken en weer wegvliegen.

Ben je er, net als ik, gevoelig voor dan is het resultaat dat het behoorlijk kan gaan jeuken. Een tijdje geleden schreef ik al een blog over VSM Prrrikweg dat goed helpt tegen de jeuk.

Met een lange broek in het bos is de kans dat je gestoken wordt ook een stuk kleiner.

Gestoken op bovenbeen:

Afgelopen maandag ben ik tijdens het training geven gestoken op mijn bovenbeen. Je staat dan stil en dan ben je een gemakkelijk doelwit. Normaal begint het meteen te jeuken maar dit gebeurde pas een dag later.

Omdat het niet jeukte had ik ook geen VSM Prrrikweg gesmeerd na de training. De volgende dag was het toch een gevoelig plekje geworden. Mede ook omdat mijn korte broek er heel de tijd overheen wrijft. Net of je krabt.

Toch meteen begonnen met smeren en de jeuk verdween.

Toch weer willen trainen:

Twee dagen later wilde ik weer een lange duurloop doen. Maar dat plekje op mijn rechter bovenbeen was wel een probleem. Als ik zou gaan hardlopen zou mijn korte broek er heel de tijd over wrijven en het misschien zelfs openmaken.

De oplossing? Die was simpel.

Ik heb er gewoon een pleister overheen geplakt. Hierdoor wrijft de broek over de pleister en niet over de gevoelige plek.

Zo heb ik toch een prima 11,5 km gerend.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.