Mapnamen met een punt werken niet met IMAP in Thunderbird

Probleem:

Mozilla Thunderbird logo.Jaren geleden ben ik met mijn e-mails overgestapt van het POP naar het IMAP protocol. Hierdoor worden alle e-mails op al mijn apparaten gesynchroniseerd.

Om orde te maken in de vele mails maak ik gebruik van mappen. Dit kunnen mappen op hoofdniveau zijn maar ook mappen in mappen. Dankzij IMAP wordt deze mapstructuur getoond op al mijn apparaten.

Echter liep ik tegen het probleem aan dat een mapnaam “timdehoog.nl” niet in Thunderbird geaccepteerd wordt. Het resultaat is een map “timdehoog” met daarin de map “nl”.

Oplossing:

In eerste instantie dacht ik dat ik iets verkeerd had gedaan. Dus ik verwijderde beiden mappen en maakte opnieuw de map “timdehoog.nl” aan met hetzelfde resultaat.

Mijn mailserver maakt gebruikt van Dovecot software om e-mails en mappen te verwerken via het IMAP protocol. Blijkbaar wordt de . gezien als scheidingsteken voor mappen. Dus “een.twee.drie” zou drie losse mappen opleveren.

De oplossing was daarom om geen punten in mapnamen te gebruiken. Om toch volledige domeinnamen te kunnen gebruiken heb ik de punt vervangen door een – (min) teken.

Timdehoog.nl wordt dus Timdehoog-nl.

Dit probleem staat verder ook los van het e-mailprogramma Thunderbird.

> Bekijk meer blogs over Thunderbird

Getest op:

Windows 11 met Thunderbird en Dovecot mailserver software

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.