3 dingen die je moet weten voordat je een hybride app ontwikkelt

Er zijn twee hoofdtypen mobiele apps: native en hybride. Een hybride app is technisch gezien een HTML5-webapplicatie die in een native ‘omhulsel’ wordt geplaatst. Dit betekent dat de app is geschreven in talen zoals HTML5, JavaScript en CSS3 en vervolgens is omgezet in een native app voor platforms zoals iOS, Android en meer met behulp van technologieën zoals PhoneGap of Cordova. Recente technologieën zoals React Native en Flutter bieden ook mogelijkheden voor hybride apps. Deze hybride apps kunnen gemakkelijk op verschillende platforms worden ingezet en zijn vaak een kosteneffectievere en snellere oplossing voor mobiele app ontwikkeling.

Vrouw gebruikt hybride app op haar smartphone.
Foto door Andrea Piacquadio op Pexels

Wanneer je geen interactieve app gaat bouwen

Als je geen plannen hebt om apps te bouwen die super interactief zijn of vol zitten met grafische hoogstandjes, dan kun je misschien wegkomen met een hybride app. Maar laten we eerlijk zijn, heb je ooit een populaire game-app gezien die gemaakt is met zo’n hybride aanpak? Waarschijnlijk niet. Hybride apps missen vaak de kracht en snelheid die nodig zijn voor grafisch-intensieve of zeer interactieve apps, zoals de coole games die je op je telefoon speelt. Dus als je van plan bent om de volgende Angry Birds te maken, kun je beter kiezen voor native app-ontwikkeling. Maar als je gewoon een app wilt maken om nieuws te lezen of video’s te bekijken, dan zijn hybride apps van D-TT nog steeds een goede optie.

Wanneer snelheid geen prioriteit is

Maak je je niet zo’n zorgen over de snelheid van je app? Je kunt dan een hybride app maken. We weten dat mensen ongeduldig zijn, vooral als het om apps gaat. Studies hebben aangetoond dat als een app meer dan 10 seconden nodig heeft om te laden, gebruikers snel afhaken. Tegenwoordig zijn onze smartphones super snel, dus mensen verwachten snelle en soepele apps. Het ligt dus aan het doel van je app of je moet kiezen tussen een hybride of native app.

Wanneer het niet zo soepel hoeft te zijn

Mensen zijn gewend geraakt aan de look and feel van native apps. Ze weten hoe ze werken en voelen zich comfortabel bij het gebruik ervan. Hybride apps moeten vaak een derde partij framework gebruiken om bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen op iOS en Android. Dit kan resulteren in een app die niet helemaal up-to-date is en mogelijk niet dezelfde soepele ervaring biedt als native apps. Toch zijn er enorm veel mogelijkheden en voordelen van hybride apps. Maar alsnog: ga je een snelle, grafische game ontwikkelen? Dan kun je beter niet voor een hybride app kiezen. Is het een app voor intern in je bedrijf? Of een app die niet veeleisend is? Kies dan voor hybride!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.