Garmin touchscreen en knoppen blokkeren tijdens hardlopen

Vraag:

De knoppen van de Garmin Vivoactive 4 blokkeren.Een paar maanden geleden maakte ik de volgende situatie mee nadat ik een training had afgerond.

Ik stopte de tijd op mijn Garmin Vivoactive 4 horloge zodat een samenvatting van de activiteit wordt getoond. De volgende stap zou zijn om op het groene vinkje te drukken om deze op te slaan. Maar ik besloot om eerst mijn jack uit te trekken. Blijkbaar drukte ik tijdens die handeling op het scherm op het kruisje en bevestigde deze nogmaals zodat mijn activiteit gewist werd. Balen!

Ik vroeg me daarom af of er geen optie is om het scherm + de knoppen van het horloge te blokkeren. Een soort van vergrendeling?

Antwoord:

Het antwoord is ja!

Volg onderstaand stappenplan om de Garmin smartwatch te vergrendelen:

  1. Houd de knop rechts bovenin ingedrukt (hiermee start je ook een activiteit)
  2. Klik op het scherm op het slot icoon, dit staat standaard links naast de aan/uit knop
  3. Het scherm zegt “Vergrendeld”
  4. Je kan nu op alle knoppen op het scherm drukken, hij doet niets
  5. Je kan nu op alle knoppen aan de zijkant drukken, hij doet niets

Volg onderstaand stappenplan om de Garmin te ontgrendelen:

  1. Houd de knop rechts bovenin ingedrukt (hiermee start je ook een activiteit)
  2. De vergrendeling wordt nu weer uitgeschakeld

Je kan deze functionaliteit gebruiken tijdens dagelijks gebruik maar ook tijdens het registreren van een activiteit. Houd er bij activiteit registratie wel rekening mee dat je de vergrendeling eerst uit moet schakelen voordat je een activiteit kan stoppen.

Getest op:

Garmin Vivoactive 4

Wist je trouwens dat in september 2023 Garmin de opvolger Garmin Vivoactive 5 aangekondigd heeft?

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.