iPad 2022 alleen met 64 of 256GB opslag, waar is de 128GB?

Een paar weken geleden vroeg iemand of ik haar kon helpen met het uitkiezen van een nieuwe iPad. Ze wilde eigenlijk een iPad met een groot scherm. Maar aangezien je dan al snel uitkomt rond de 1.000 euro heb ik een normale iPad geadviseerd.

iPad 2021 of iPad 2022:

De voorkeur ging uit naar de iPad 2022 serie. Die is duurder dan de iPad 2021 serie maar wordt wel weer langer voorzien van software updates en heeft nieuwere hardware.

Binnen deze serie kan je nog kiezen voor de normale iPad of de iPad Air die weer een stukje duurder is dan de standaard iPad. Dit komt door het compactere design, lichter gewicht en betere hardware. Aangezien de tablet alleen thuis wordt gebruikt is een normale iPad 2022 prima.

Apple iPad 2022 64GB zilver.

Voldoende opslag:

Ze wilde voldoende opslag zei ze tegen mij. De iPad 2022 wordt uitgebracht met een minimale opslag van 64 GB. Wanneer je kiest voor de kleur zilver betaal je 576 euro.

Vroeger verdubbelde de opslag 16 GB, 32 GB, 64 GB, 128GB en 256GB. Maar in de 2022 serie kan je alleen maar kiezen tussen 64GB en 256GB. Voor de 256GB variant betaal je 772 euro, dat is bijna 200 euro meer.

Als je die extra gigabytes nodig hebt dan is het die 200 euro het vast wel waard.

Waarom geen 128GB opslag:

Apple heeft niet echt een duidelijk antwoord gegeven waarom ze de 128 GB variant niet produceren. Het zou een stukje productiegemak kunnen zijn omdat ze zo maar 2 uitvoeringen hoeven te maken.

Maar op internet vind je ook als antwoord terug dat Apple een gat tussen de 64 en de 256GB versie wilt maken. Als je kiest voor de 64GB variant ben je goedkoper uit maar bestaat de kans dat je wel eerder moet upgraden naar een nieuwer model met meer opslagcapaciteit. Dit vanuit de gedachte dat iedereen steeds meer data bewaard.

Kan je de opslagcapaciteit van een iPad uitbreiden?

Het korte antwoord = nee. Daarom is het belangrijk dat je tijdens de aanschaf al goed nadenkt hoeveel je nodig hebt. Ga je voor zekerheid dan is 256GB de juiste keuze. Het blijft zonde als je 200 euro betaald voor iets wat je misschien nooit gaat gebruikten. Maar 200 euro is wel weer minder dan een nieuwe iPad.

De ene kleur is goedkoper dan de andere kleur:

Tijdens het vergelijken van verschillende series en opslagcapaciteiten viel het me op dat de prijs ook per kleur kan verschillen.

Op dit moment kost een zilveren iPad 2022 met 64GB 576 euro, terwijl de roze en gele varianten 570 euro kosten en de blauwe 573 euro. Ik denk dat de zilveren het duurste is omdat dit ook de populairste uitvoering is. Ik zou deze zelf ook kiezen.

Conclusie:

Ik heb de iPad 2022 met 64GB opslag aanbevolen. Dit omdat ik weet dat de gebruiker niet heel veel data op dit moment heeft of in de toekomst gaat bewaren.

De laagste prijs voor een iPad vind je op Knibble.nl.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.