iPhone loopt vast tijdens installeren iOS 17 – oplossing

Probleem:

Midden september heeft Apple de nieuwe versie iOS 17 van hun besturingssysteem voor iPhones beschikbaar gesteld. Ik wacht zelf altijd een aantal weken voordat ik die installeer zodat ik zeker weet dat er geen grote problemen meer in zitten.

Van de week is iOS 17.0.3 uitgekomen en heb ik deze gedownload en geïnstalleerd via het “Instellingen” scherm van mijn iPhone SE 2020. Dit ging allemaal prima. Tijdens het installeren werd mijn iPhone opnieuw opgestart en zag je het zwarte scherm met de voortgangsbalk.

Maar na 1 uur wachten was de balk nog steeds op ongeveer 98%. Het installeren kan even duren, maar na nog 1 uur wachten was het resultaat hetzelfde. Het leek wel of de iPhone vastgelopen was. Hij reageerde ook niet meer op een van de fysieke knoppen.

Oplossing:

Ik begon al snel te denken dat de enige oplossing mijn iPhone opnieuw installeren zou zijn. Maar eigenlijk had ik daar geen zin in omdat je dan ook alle apps weer in moet stellen. Door de jaren heen zijn dat er best veel geworden.

Ik heb daarom contact opgenomen met Apple Support. Via de chat werd ik geholpen door een vriendelijke man. Hij controleerde eerst mijn serienummer en ik vertelde wat ik ondertussen al had geprobeerd.

We kwamen samen tot de conclusie dat hij vastgelopen was en dat herstarten de enige optie zou zijn. Dat heb ik gedaan door onderstaand stappenplan uit te voeren.

Let op: mijn iPhone was al op 98%, loopt jouw iPhone al eerder vast dan kan het zijn dat je met onderstaand stappenplan meer schade aanricht dan gewenst. Neem bij twijfel altijd contact op met de Apple helpdesk.

Stappenplan:

  1. Sluit de iPhone aan op een stopcontact zodat hij kan opladen
  2. Druk de volume harder zetten knop kort in en laat los
  3. Druk de volume zachter zetten knop kort in en laat los
  4. Houd de knop waarmee je de iPhone aan of uit zet ingedrukt totdat je het Apple logo ziet

Ik kreeg vervolgens een wit scherm te zien, met zwart Apple logo en een zwarte voortgangsbalk. Deze liep in een paar minuten vol. Hierna kon ik mijn Apple iPhone SE 2020 weer als vanouds gebruiken met iOS 17.0.3.

> Bekijk meer blogs over Apple

Getest op:

iPhone SE 2020 upgraden van iOS 16 naar iOS 17.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.