Apple iPhone SOS-noodmelding uitgetest in de Efteling

Apple SOS-noodmeldingEen paar maanden geleden had ik op mijn iPhone de SOS-noodmelding functie ingesteld. Leek me wel handig.

Je kan dan een aantal personen opgeven die in geval van nood gealarmeerd worden. Ik heb hiervoor mijn vriendin, een aantal familieleden en mijn zwager op de lijst gezet. Dit moeten wel contacten zijn in jouw Contacten app.

Ook kan je een medisch dossier invullen zoals lengte, gewicht, bloed etc. Maar dat leek me voor nu minder relevant. Mensen kunnen bellen als er iets met mij gebeurt vond ik belangrijker.

Voor nog meer veiligheid heb ik de optie “Bel met vijfmaal drukken op de knop”, die geldt voor de zij knop op de iPhone, ingesteld. Als je die 5 keer indrukt wordt er een aftelklok gestart. Is de tijd op dan ontvangen jouw noodcontacten een SMS bericht dat er iets gebeurt is + link naar jouw locatie. Vervolgens wordt ook 112 gebeld.

Bezoek aan de Efteling:

Onlangs was ik in de Efteling en een bezoek aan De Vliegende Hollander mag daar natuurlijk niet aan ontbreken. Na ruim 1 uur wachten en een ritje van een paar minuten stond ik weer buiten.

Mijn vriendin zei dat ik haar een bericht gestuurd had toen ik in de attractie zat. Enigszins verbaasd pakte ik mijn iPhone uit mijn broekzak en zag dat mijn zwager me een paar keer had gebeld en berichten had gestuurd of het wel goed ging.

Ik had hem en mijn vriendin niets gestuurd. Dus ik keek in mijn belgeschiedenis en zag ook dat ik 112 gebeld had. In mijn Berichten app zag ik dat al mijn noodcontacten een SMS bericht hadden gehad dat ik in nood verkeerde inclusief locatie.

Toen bedacht ik me dat door het heen en weer gehobbel in de Vliegende Hollander ik per ongeluk 5 keer achter elkaar op de zijknop heb gedrukt. Vervolgens is de teller gaan lopen en heeft mijn iPhone de berichten verstuurd.

Ik heb vervolgens mijn zwager gebeld en aangegeven dat het een vals alarm was. Hij kon er toen wel om lachen en heeft vervolgens mijn zus gerustgesteld. Ik heb mijn ouders gebeld. Vervolgens hierna de SOS-noodmelding tijdelijk uitgeschakeld.

Conclusie:

Los van mijn ervaring in de Efteling is de SOS-noodmelding functionaliteit op de Apple iPhone zeker de moeite waard. Laten we hopen dat het nooit nodig is. Maar stel je loopt in het bos, je voelt je op eens niet goed worden, dan kan je heel gemakkelijk een SOS melding automatisch versturen.

Instellen is in 10 minuten gedaan.

Bewaar je jouw smartphone in jouw broekzak? Dan kan het handig zijn om de functionaliteit soms even uit te zetten als je bijvoorbeeld in een attractie gaat :). Zo voorkom je valse meldingen en onrust.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.