Decathlon DOMYOS springtouw 500 rubber is een aanrader

Ik gebruik mij springtouw, wanneer ik thuis train, om mijn lichaam op te warmen. Meestal spring ik 100x en doe dat dan 5 series. Hierna ga ik verder met het trainen van mijn arm-, buik- en beenspieren.

Bruce Lee springtouw:

Een jaar of 5 geleden heb ik een Bruce Lee springtouw gekocht via Bol.com. Deze had handvaten met antislip, een touw van iets wat op leer leek en kogellagers zodat het touw soepel ronddraaide. In de handvaten zaten ook nog gewichten en de mogelijkheid om het springtouw in te korten.

Jarenlang heeft het springtouw prima dienst gedaan tot dat het knapte in het gedeelte wat telkens over de vloer ging. In eerste instantie de twee stukken weer aan elkaar geknoopt. Hierdoor kon ik weer 1 maand door maar hierna was het toch wel echt klaar.

Naar de lokale Decathlon:

Ik ben vervolgens op internet gaan zoeken naar een goede opvolger. Maar die kon ik niet vinden. Dus toen maar een bezoek gewaagd aan de lokale Decathlon. Daar vond ik de DOMYOS Springtouw 500 rubber zwart. Tja het is niet de meest indrukwekkende naam maar heb het springtouw wel gekocht.

DOMYOS springtouw 500 rubber.
DOMYOS springtouw 500 rubber.

Springtouw op maat maken:

Dit springtouw heeft wederom antislip handvaten, het touw is van rubber en heeft ook kogellagers zodat het soepel ronddraait. Het rubberen touw kan je ook inkorten door het handvat los te draaien. Op de verpakking vind je hiervoor instructies. Het komt erop neer dat je het rubber doortrekt en afknipt.

Test het op maat gemaakte springtouw wel eerst in de praktijk voordat je er iets vanaf knipt. Korter maken is geen probleem langer maken wel. Ik hebt het rubber 3 keer korter gemaakt voordat ik de perfecte lengte had gevonden.

Handvat van DOMYOS springtouw 500 rubber.
Handvat van DOMYOS springtouw 500 rubber.

In de praktijk:

Inmiddels heb ik het springtouw al een paar maanden in de praktijk gebruikt. Wekelijks spring ik er 500x mee.

Tot op heden nog zeer tevreden en een waardige opvolger van mijn vorige springtouw. Springt lekker soepel. Ben wel benieuwd hoelang het duurt voordat het rubber doorgesleten is.

Een nadeel van leer of rubber is wel dat het zeer doet als je het tegen je schenen krijgt. Zie het als een extra stukje motivatie om over het touw te springen.

> Koop het DOMYOS Springtouw 500 rubber online

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.