Wat betekenen de letters SE in Apple iPhone SE?

Vraag

Afgelopen weekend was ik met mensen uit eten. Ik was op mijn iPhone SE het weer aan het opzoeken omdat we na het eten weer buiten een eindje wilde gaan wandelen. Een van de mensen aan tafel vroeg “Dat is een iPhone toch?” waarop ik bevestigend reageerde met “Ja, dat klopt een iPhone SE versie 2020”. “Hmm ok, waar staat eigenlijk SE voor? was de volgende vraag.

Dat was eigenlijk een goede vraag. Want alle ander iPhone versies hebben allemaal een nummer dat inmiddels oploopt tot de iPhone 15. Binnen elke versie heb je wel verschillende uitvoeringen met duidelijke beschrijvende namen zoals de “mini” of “pro”.

De Apple iPhone SE 2022.

Antwoord:

Ik dacht zelf eigenlijk dat SE altijd stond voor Second Edition. De iPhone SE is namelijk de budget versie van Apple iPhone. Geschikt voor mensen met een kleiner budget of minder hoge eisen aan de hardware in een iPhone.

Uit een zoektocht op internet blijkt dat het niet Second Edition is maar Special Edition. Dat past ook veel beter bij Apple en eigenlijk is het ook een speciale uitvoering. Immers een smartphone voor een lagere prijs.

> Bekijk ook mijn andere blogs over Apple

De iPhone SE 2016 en iPhone SE 2020:

Mijn eerste iPhone was de iPhonse SE uit 2016. Die gebruik ik tot op de dag vandaag nog als ik lang ga hardlopen. Deze krijgt ook nog steeds iOS software updates om fouten en beveiligingsproblemen op te lossen. Dit dus al 7 jaar lang dus de ondersteuning is perfect.

Toen werd er gezegd dat de iPhone SE een eenmalige versie was. Maar vier jaar later is de iPhone SE 2020 uitgekomen. Die heb ik gekocht omdat het geheugen van mijn iPhone SE uit 2016 vol zat. Inmiddels is ook al weer de iPhone SE 2022 op de markt gebracht.

De smartphones van de iPhone SE lijn zijn prima smartphones voor een leuk bedrag.

> Opzoek naar een nieuwe smartphone, bezoek dan Knibble.nl

 

2 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.