Afmetingen van auto’s gemakkelijk online vergelijken

Een paar maanden geleden was ik bezig met een onderzoek voor een een nieuwe auto. Een belangrijk argument waren de afmetingen. Ik heb het het dan over de breedte / hoogte / lengte. De auto moet niet te klein zijn maar ook niet lang en te breed zodat je niet meer kan parkeren in het gemiddelde parkeervak.

Eigenlijk had de hatchback die ik reed prima afmetingen.

Maar goed de afmetingen van de buitenkant zeggen ook niet altijd iets over de afmetingen aan de binnenkant. Ik heb wel eens een auto gekocht die van buiten groter was, dan mijn vorige auto, maar van binnen kleiner.

Vraag:

Hoe kan je nou gemakkelijk de afmetingen van auto’s vergelijken zonder de websites van alle automerken af te gaan?

Antwoord:

Ik werd door een vriend verwezen naar de website Automobiledimension.com.

Visueel  niet de mooiste website, dat is natuurlijk smaak. Maar functioneel doet hij precies waarvoor hij bedacht is, of wel het simpel vergelijken van afmetingen van diverse automodellen.

Super handig!

Online gemakkelijk de afmetingen van diverse auto's vergelijken.

Zo kon ik binnen een paar minuten mijn huidige auto vergelijken met mogelijke nieuwe auto’s. Als je weet dat iets 10 cm langer is of 5 cm hoger krijg je een veel beter beeld.

Natuurlijk blijft een proefrit ook belangrijk … en leuk!

Onlangs was ik op een verjaardag en hadden we het over een Kia Venga en een Kia Picanto. De vraag was hoeveel cm er verschil er zat in deze twee modellen. Ik bezocht Automobiledimension.com en binnen een 1 minuut wist ik alle afmetingen. 

 

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.