Van Salming reflectievest naar Stelvio 2.0 reflectievest

Salming reflectievest.

Salming reflectievest

Ik denk dat ik een jaar of 5 geleden 60-70 euro heb betaald voor een reflectievest van het merk Salming. De reden voor mijn keuze was omdat het een goede reflectie had, passend zit en voorzien is van een rits van boven tot onder.

Het zit perfect, verschuift niet en houd ook nog de meeste wind tegen. Alleen maar pluspunten tijdens de vele duurloopjes die ik per week doe.

Zodra het buiten te donker wordt trek ik het jack aan zodat ik goed zichtbaar ben wanneer ik op weg train. Het is fluor geel en bovenin voorzien van reflectie.

Als automobilist weet ik hoe belangrijk het is dat hardlopers of fietsers goed zichtbaar zijn.

Stelvio 2.0 reflectievest

Maar de afgelopen paar maanden valt het mij steeds meer op dat automobilisten me slecht of helemaal niet zien. Dit met als gevolg dat ik al een paar keer bijna tegen een auto aangerend ben. Ren ik dan zo hard? Dat valt op zich wel mee 4:30-4:55 de kilometer gemiddeld.

Ik probeer altijd zo goed mogelijk op te letten en houd me aan de verkeersregels. Maar soms denk je dat je voorrang hebt, voorrang krijgt en toch ziet de automobilist je dan niet. Soms komt dit door de regel of omdat de automobilist andere dingen aan het doen is dan opletten.

Rennen met zo’n armband met lampjes vind ik niet prettig dus dat is geen oplossing.

Een paar weken geleden reed ik naar mijn werk en zag ik een fietser met een jack dat volledig reflecteerde. Wat een bak licht, wat duidelijk was dat dacht ik. Dat is iets voor mij. Ik ben op internet gaan zoeken en kwam uit op het Wowow Stelvio 2.0 reflectievest voor iets minder dan 60 euro.

Koop de juiste maat:

Wowow Stelvio 2.0 reflectievestHet vest heb ik gekocht via Pkrun.nl en daarbij stond dat je het vest een maat groter moest bestellen. Ik ben een S drager, dus bestelde ik een M maat. Maar zelfs die was nog te krap waardoor ik maat M teruggestuurd. Ik ben uiteindelijk op maat L uitgekomen.

Praktijkervaring:

Mijn eerste ervaring is dat het vest behoorlijk reflecteert. Zelfs wanneer je het binnen in een donkere ruimte legt en er valt licht op. Dat is dus een goed teken.

Het reflectievest is wel zwaarder dan verwacht. In eerste instantie voelt het net een kogelvrij vest dat nauwsluitend om je midden lichaam gaat. Dat was tijdens mijn eerste keer passen wel wennen.

het Wowow Stelvio 2.0 reflectievest is wind- en water afstotend wat zeker een pluspunt is. Klein nadeel is wel dat er geen opbergzakje inzit.

Inmiddels heb ik mijn eerste training, in de regen en in het donker, al gehad en ik ben er zeer tevreden over.

Voor mijn zichtbaarheid en veiligheid echt een aanrader!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.