Lees meer over de Samsung Galaxy S24 die uitkomt in 2024

Samsung is misschien wel een van de bekendste elektronica fabrikanten wereldwijd. De volledige naam van het in 1938 opgerichte bedrijf is Samsung Group. Dit blog gaat over de Samsung S24 smartphone die zij lanceren in 2024. Maar Samsung levert daarnaast nog veel meer zoals TV’s, wasmachines, drogers en ook harde schijven of SSD’s.
Samsung logo.

De smartphones van Samsung:

Samsung levert verschillende smartphones voor diverse budgetten waardoor het merk geschikt is voor iedereen. Je hebt al een smartphone voor minder dan 100 euro. Zoek je de duurste uit dan zit je net onder de 2.000 euro. Als ik rondkijk in mijn familie, op het werk en in mijn vriendengroep zie ik dit merk het meeste terugkomen naast de iPhones van Apple.

> Bekijk meer blogs over Apple

Van alle smartphones die Samsung maakt is de Samsung Galaxy misschien wel de bekendste serie. Deze serie is niet beperkt tot alleen smartphones want je hebt er ook ook tablet serie van bekend onder de naam Galaxy Tab.

De onthulling van Samsung Galaxy S24 serie:

De drie Samsung S24 modellen die in 2024 gelanceerd worden.
De drie Samsung S24 modellen die in 2024 gelanceerd worden.

Tegenwoordig maken fabrikanten er een feestje van als ze een nieuwe smartphone uitbrengen. Apple doet dit al jaren en Samsung gaat daar in mee. De verwachting is dat rond 17 januari 2024 de nieuwe Samsung Galaxy S24 serie wordt gepresenteerd.

Je zou denken dat Samsung S24 maar 1 smartphone is? Helaas is dat niet waar. Binnen de S24 heb je ook nog de S24+ en de S24 Ultra. Dit zijn dezelfde toestellen maar dan met betere specificaties. Samsung deed dit ook met de S23 versie die ze in 2023 uit hebben gebracht. Als je goed kijkt naar de namen zie je ook dat, bij toeval, de laatste 2 cijfers van het jaartal gebruikt worden.

De specificaties:

We hebben het hier nog over geruchten. Wil je het zeker weten dan moet je nog 1 maandje wachten:

 • Samsung S24
  • 6,2 inch scherm 2220 x1080 pixels
  • Processor: Snapdragon 8 Gen 3 (VS) en een Exynos 2400 (Europa, gerucht)
  • Geheugen: 8 GB
  • Opslag: 128 of 256 GB
  • Accu: 4000 mAh
  • Camera: 50 Megapixel inclusief Space Zoom
 • Samsung S24+
  • 6,7 inch scherm 2560 x1440 pixels
  • Processor: Snapdragon 8 Gen 3 (VS) en een Exynos 2400 (Europa, gerucht)
  • Geheugen: 12 GB
  • Opslag: 256 of 512 GB
  • Accu: 4900 mAh
  • Camera: 50 Megapixel inclusief Space Zoom
 • Samsung S24 Ultra
  • 6,8 inch scherm 2560 x1440 pixels
  • Processor: Snapdragon 8 Gen 3 (VS) en een Exynos 2400 (Europa, gerucht)
  • Geheugen: 12 GB
  • Opslag: 256 of 512 GB
  • Accu: 5000 mAh
  • Camera: 50 Megapixel inclusief Space Zoom

In bovenstaand overzicht heb ik met vet de verschillen aangegeven. Die zitten vooral in groter scherm, meer werkgeheugen, meer opslag en een grotere accu. Verrassend genoeg is de camera voor alle modellen hetzelfde net als de processor.

Een groter scherm kan fijn zijn. Het nadeel is dat de smartphone hierdoor wel groter wordt. Ik bewaar mijn smartphone in mijn broekzak en bij voorkeur zodat hij er niet boven uitsteekt. Met een 6,8 inch scherm is dat, omgerekend een diagonaal van net geen 18 cm, best groot voor in een broekzak.

De juiste opslag is een belangrijke keuze:

Bij de aanschaf van smartphones is het belangrijk dat je ook weet hoeveel opslag je nodig hebt. Natuurlijk kan je in sommige toestellen een SD opslagkaartje stoppen voor persoonlijke bestanden. Maar apps etc kan je alleen op de interne opslag bewaren. Er komen telkens meer apps bij en apps worden ook groter.

Nou is 128 GB al best veel. Maar als je met jouw huidige smartphone deze interne opslag al hebt en je zit heb al over de 100 GB in gebruik. Dan kan het interessant zijn om meteen voor 256 GB te gaan. Dat kost misschien nu meer geld, maar is goedkoper dan dat je over 1 jaar weer een nieuwe smartphone moet kopen.

Wat is Space Zoom:

Nieuw voor mij was de term Space Zoom. Dit is blijkbaar een door Samsung ontwikkelde functionaliteit om Astronomische foto’s te maken. Beter gezegd: je kan scherpe foto’s maken van de sterren en de maan. Dit hebben ze mogelijk gemaakt door een 100x optische zoom in de smartphone in te bouwen.

Alleen op internet gaat het verhaal rond, inclusief bewijs, dat de functie nep is. Space Zoom voegt zelf extra details toe aan de foto om het op een maan te laten lijken. Maar los van dat blijft de Samsung S24 zeker de moeite waard om te bekijken.

De prijzen:

Net als de specificaties geldt ook voor de prijzen dat het nog geruchten zijn.

 • Samsung S24 prijs rond de 949 euro
 • Samsung S24+ prijs rond de 1199 euro
 • Samsung S24 Ultra prijs rond de 1399 euro

Bescherm jouw smartphone:

Zoals je hierboven kan lezen betaal je bijna 1000 euro voor de goedkoopste uitvoering. Zonde als er een kras op komt of dat hij kapot gaat wanneer je deze laat vallen.

Bescherm hem daarom met een hoesje van een paar tientjes. Op dit moment zijn er nog weinig winkels die een hoesje hebben voor de Samsung S24 maar dit zal in de komende maanden veranderen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.