Voor 9 euro overgestapt van Office 2019 naar Office 2021

Jaren geleden heb ik via Gamekeydiscounter.nl een licentie voor Office 2019 gekocht. Deze werkt nog steeds prima. Maar inmiddels komt de ondersteuning voor deze versie bijna tot een einde. De opvolger, onder de naam Office 2021, is ook al een paar jaar beschikbaar.

Vlak voor de kerst kreeg ik van Gamekeydiscounter.nl de nieuwsbrief met daarin de aanbieding om voor 8,95 een Office 2021 licentie aan te schaffen. Koop je het in een andere webwinkel, dan betaal je snel 100 euro. Alternatief is een Microsoft 365 abonnement van 70 euro per jaar.

Office 2021 licentie kopen:

Office 2021.De dag na kerst heb ik een nieuwe licentie gekocht voor 8,95. Vervolgens heb ik de software van Office 2021 gedownload.

Ik heb gekozen voor telefonisch activeren omdat activeren via internet bij mij meestal mislukt waardoor je alsnog telefonisch moet activeren. Daarnaast kan je sinds kort telefonisch een SMS bericht aanvragen met een link waardoor je alsnog online kan activeren.

Office 2019 verwijderen – let op Outlook:

Maak je gebruik van Outlook? Vergeet dan niet een back-up te maken van agenda, adressen en e-mails. Immers Outlook behoord tot Office.

Eerst heb ik alle software van Office 2019 van mijn laptop verwijderd. Dan weet ik zeker dat er geen oude bestanden meer achterblijven.

Hoe verwijder je Office 2019:

  1. Klik in Windows 11 met rechts op de startmenu knop
  2. Klik op “Geïnstalleerde apps” en een nieuw scherm wordt geopend
  3. Vul bovenin de zoekbalk “office” in en de lijst met apps wordt korter
  4. Verwijder alle apps / software die met Office 2019 te maken heeft
  5. Herstart de laptop

Installeer vervolgens de software voor Office 2021. Dit duurt ongeveer15 minuten omdat je alle software al gedownload hebt.

Office 2021 activeren:

Start Word op en voer de productsleutel in. Kies de optie om telefonisch te activeren en bel met een mobiele telefoon. Nadat je hebt aangegeven dat je Office wilt activeren wordt er gevraagd of je een SMS wilt ontvangen. Activeren via SMS is gemakkelijker en sneller. Binnen 1 minuut krijg je een SMS met een link. Klik op de link en volg de stappen.

Conclusie:

Binnen 30 minuten had ik een licentie besteld, Office 2019 verwijderd, Office 2021 geïnstalleerd en geactiveerd. Zo kan ik er weer een aantal jaren tegenaan.

Office 2021 wordt tot oktober 2026 ondersteund met software updates.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.