Oude accounts verzamelen om in een keer te verwijderen

Door de jaren heen verzamel je best veel inloggegevens voor websites. Het gaat dan om accounts voor banken, verzekeringen, ticketsites, webwinkels etc. In mijn situatie groeit de lijst met accounts voor webwinkels het hardst. Alleen al in de afgelopen twee weken heb ik 3 nieuwe accounts toegevoegd aan mijn wachtwoord manager.

Helaas wordt je door sommige webwinkels verplicht om een account te registreren. Dit terwijl je hier misschien maar een of twee keer iets besteld. Gelukkig zijn er ook webwinkels waar je als gast een bestelling kan plaatsen.

Waarom niet een account verwijderen:

Het verwijderen van accounts bij websites is niet iets wat je wekelijks of maandelijks doet of wilt doen. Het is saai en vaak tijdrovend werk. Waarom zou je? Misschien bestel je over een jaar toch weer wat bij die webwinkel en dan kan je al inloggen. Soms heb je het account nog nodig voor garantie afhandeling of retouren.

Waarom wel een account verwijderen:

Toch kan het interessant zijn om accounts te verwijderen als je die niet meer gebruikt. Jouw persoonlijke gegevens worden dan verwijderd. Deze kunnen niet meer gestolen worden als hackers bij het bedrijf inbreken. Ik ga er dan vanuit dat als een bedrijf gegevens verwijderd dat ook echt doet.

Gebruik je hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts? Niet veilig maar ik snap het wel. Dan verklein je met het verwijderen van accounts ook de kans dat jouw wachtwoord uitlekt. Overigens nieuwsgierig of jouw inloggegevens zijn gestolen? Bezoek dan de website Haveibeenpwned.com.

Accounts verzamelen om in een keer te verwijderen:

Ik verwijder accounts ook niet op regelmatige basis. Reden: tijd of geen zin. Daarom heb ik in mijn wachtwoord manager een mapje aangemaakt genaamd “verwijderen”. Als ik accounts tegenkom die ik niet meer gebruik verplaats ik ze naar die map.

Een paar keer per jaar, als ik een uurtje niets te doen heb en ik wil iets simpels doen, loop ik door die lijst en verwijder dan zoveel mogelijk accounts. Bij sommige websites gaat dat heel eenvoudig met een paar klikken. Voor anderen moet je contact opnemen.

Voor mij werkt deze methode.

Aan het einde van het jaar heb je vast wel 15-30 minuten over. Probeer dan een aantal accounts te verwijderen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.