Wat kun je het beste doen voor netwerkbeveiliging?

Zorg dat de netwerkbeveiliging van jouw bedrijf op orde is.
Foto door Luis Villasmil on Unsplash

We hebben ontzettend veel gevoelige data staan op onze computers en andere digitale apparaten, je denkt misschien dat je goed beveiligd bent, maar criminelen blijven mogelijkheden vinden om toch aan je gegevens te komen. Deze gegevens kunnen ze vervolgens weer doorverkopen aan externe partijen, dit kan hele slechte gevolgen hebben. Maar je kunt je netwerk ook beveiligen, hieronder vertel ik je wat je het beste kan doen voor netwerkbeveiliging.

Updates

Ten eerste is het een belangrijk onderdeel van het netwerkbeheer om regelmatig alles goed te updaten. Criminelen vinden steeds nieuwe wegen om te kunnen inbreken en aan je bestanden te komen, maar door middel van de updates worden ze hiervoor gestopt. Zo kunnen criminelen niet hun oude manieren uitproberen, want die worden door middel van de update onmogelijk gemaakt.

Wachtwoorden

Waar ook veel mensen de klos raken, is door niet sterke wachtwoorden te hebben. Deze kunnen makkelijk gekraakt worden door mensen met slechte bedoelingen, het is daarom van groot belang om sterke wachtwoorden te hebben. Kies ook wachtwoorden die je niet overal gebruikt, als een crimineel dan één wachtwoord heeft, kan hij niet ook in de rest van je accounts. Als laatste kun je ook nog het beste gebruik maken van een twee factor authenticatie, zo heb je nog een extra stap die nodig is na het invullen van je wachtwoord.

Netwerkmonitoring

Het is verder ook belangrijk om je netwerk goed te monitoren, veel mensen kunnen dit niet zelf en moeten hier iemand anders voor inschakelen. Mocht je dit zelf willen kunnen, maar vrijwel geen kennis of achtergrond hier nog in hebben, dan kun je altijd kijken voor een IT traineeship, hiervoor heb je wel een diploma nodig van een vakgebied.

Back-ups

Als laatste is het verstandig om regelmatig back-ups te maken van je bestanden, op deze manier heb je altijd je bestanden ook al gebeurd er iets mee.

Omdat we tegenwoordig zoveel van onze gevoelige data op digitale apparaten hebben staan, is het belangrijk dat we er ook alles aan doen om deze te beveiligen. Ten eerste is het belangrijk om alles goed up to date te houden, ook als het gaat om wachtwoorden is het van belang dat je sterke wachtwoorden hebt, niet overal dezelfde wachtwoorden en het liefste twee factor authenticatie. Het is belangrijk om eens in de zoveel tijd je netwerk te laten monitoren en om back-ups te maken van je bestanden.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.