Links in mails over nieuwe blogs werken niet meer (wit scherm)

Probleem:

Voor mijn website maak ik gebruik van de Jetpack plugin. Hierdoor kunnen bezoekers op mijn website zich abonneren op nieuwe blogs.

Zodra ik een blog publiceer ontvangen zij een e-mail met de titel en een kort stukje van de content. De ontvanger heeft dan de mogelijkheid om naar mijn website te gaan door te klikken op “Read more of this post”.
Links in e-mails naar blogs leveren een wit scherm op voor WordPress website.
Van de week werd ik door een abonnee erop gewezen dat de links in die mails niet meer werkte. Wanneer je erop klikte eindigde je in een wit scherm, net of hij vastgelopen was.

In eerste instantie dacht ik dat dit kwam omdat ik na publicatie van het betreffende blog meteen de URL aangepast had. In de URL werd een woord dubbel getoond wat lelijk was.

Maar bij het volgende blog werkte de links weer niet. Het werd tijd om het op te lossen.

Oplossing:

De eerste stap was dat ik weer klikte op de link om te zien of het nog steeds niet werkte. Ik kwam uit op een wit scherm. In de URL zag ik wel mijn eigen domein staan met daarachter veel parameters.

Ik dacht dat deze dienst altijd via de servers van Jetpack / WordPress verliep maar dat is dus niet zo.

De volgende stap was dat ik de webdeveloper toolbar van Firefox opende en vervolgens de pagina deed herladen. Nog steeds een wit scherm. Maar wel een foutmelding in de console in het rood.

Toen ik de eerste woorden “Content-Security-Policy” in combinatie met de url subscribe.wordpress.com zag wist ik al genoeg.

Blijkbaar wordt er tijdens het laden van de pagina toch verbinding gemaakt met de servers van WordPress. Maar mijn strenge Content-Security-Policy header blokkeerde dit omdat het subdomein subscribe.wordpress.com niet op de lijst van toegestane domeinen staat.

Ik heb dit subdomein toegevoegd aan de security headers in mijn .htaccess bestand en daarna werkte alle links meteen weer.

> Lees ook Content-Security-Policy laten rapporteren als URL’s geblokkeerd worden

Getest op:

WordPress 6.4.3 met Jetpack 13.0

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.