De voordelen van een sim only abonnement

Als het tijd is om een nieuwe telefoon of nieuw abonnement af te sluiten, zijn er talloze mogelijkheden. Iedereen heeft zijn eigen wensen en eisen voor een telefoon. Waaraan moet de smartphone voldoen? Hoeveel bel je en hoeveel MB’s verbruik je? En het liefst wil je dit alles voor een zo laag mogelijke prijs. Veel mensen kiezen daarom voor een sim only abonnement om kosten te besparen. We gaan je vertellen wat de voordelen zijn van een sim only abonnement.

Een sim only abonnement is goedkoper dan een abonnement met een smartphone.
Foto door Silvie Lindemann

Het is goedkoop

Het grootste voordeel voor het kiezen van een sim only abonnement is dat het een stuk goedkoper is dan een abonnement waar je een toestel bij krijgt. Je betaalt bij een sim only abonnement alleen voor het abonnement en niet voor het toestel. Dit toestel moet je zelf aanschaffen. Dit kun je natuurlijk zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Met een sim only abonnement betaal je alleen voor de MB’s en belminuten. Een sim only abonnement met bijvoorbeeld 5 GB internet en 150 belminuten kan bijvoorbeeld rond de € 10,- per maand kosten. Voor een vergelijkbaar abonnement, maar met een nieuw toestel, zal je al snel € 50,- à € 60,- kwijt zijn per maand.

Flexibiliteit

Bij een sim only abonnement stel je zelf je bundel samen en kun je deze vaak maandelijks aanpassen. Ook is sim only maandelijks opzegbaar, na de standaard contractduur. Deze is meestal 12 of 24 maanden. Dit zorgt ervoor dat een sim only je een stuk meer flexibiliteit biedt. Je hebt op deze manier ook de vrijheid om sneller van toestel te kunnen wisselen of juist langer met een toestel te doen. Het aanpassen van het abonnement is dan ook een groot voordeel. Als je weet dat je gaat reizen in Europa, kan het fijn zijn dat je meer MB’s kiest. Bel je veel? Dan kun je weer kiezen voor een sim only met onbeperkt bellen.

Geen BKR-registratie

Als je een abonnement afsluit voor een nieuwe telefoon die meer dan € 250,- kost, dan krijg je een BKR-registratie. Het wordt namelijk gezien als een lening die je afsluit voor het toestel, waar je maandelijks voor aflost. Deze BKR-registratie kan grote gevolgen hebben.  Zo heeft een BKR-registratie effect op de maximale hypotheek die je kunt krijgen. Bij een sim only abonnement krijg je geen registratie, omdat je zelf voor het toestel zorgt. Dit is dan ook weer een groot voordeel van een sim only abonnement.

2 reacties

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.