Airbnb identiteit verificatie mislukt – gouden tip

Ook deze zomer willen mijn vriendin en ik weer op vakantie. Nadat we samen een land hadden uitgekozen gingen we op Booking.com en Airbnb.nl opzoek naar een geschikte accommodatie.

Op Airbnb vonden we een geschikt vakantiehuisje. De volgende stap was dus om deze te boeken. We hadden al een account waarmee we waren ingelogd. Het boeken was binnen een paar minuten gebeurt.

Behalve dat we de mededeling kregen dat de boeking pas definitief was als we onze identiteit deden verifiëren. We hadden nog nooit een vakantiehuisje via Airbnb geboekt.

Geen tijd of geduld? Scroll naar onderen voor de oplossing 🙂

Poging 1, paspoort via KopieID app gebruiken voor verificatie:

We hadden nog digitaal een kopie van een paspoort liggen. Deze hadden we gemaakt met de KopieID app van de overheid. Airbnb adviseerde zelf om het BSN nummer te verbergen voor de veiligheid en dat was op deze digitale kopie al gedaan. Ook zat er nog een datum als watermerk op.

Uploaden was zo gedaan en we zouden later horen of verificatie gelukt was. Binnen het uur kregen we een sms bericht dat verificatie mislukt was met daarin een link om het opnieuw te proberen.

> Vakantiehuisje reserveren in een andere browser kan geld schelen

Poging 2, foto paspoort zonder watermerk:

Vervolgens hebben we opnieuw een kopie gemaakt van het paspoort, BSN weggehaald en geüpload zonder watermerk. Een uur later weer de melding dat verificatie mislukt was.

Poging 3, Airbnb app installeren en foto maken:

We probeerden het nogmaals door de Airbnb app te installeren en via de app een foto te maken. Het BSN nummer dekte we af met een papiertje. Een uur later weer mislukt.

Poging 4, rijbewijs en smartphone kantelen = succes!

Ik bekeek nogmaals de opties voor verificatie van identiteit en zag dat een rijbewijs ook toegestaan was.

Voor poging 4 keek ik extra kritisch naar de foto en ik zag dat deze niet zuiver was. Hij had een glans. Airbnb gaf aan dat de foto geen glans mocht hebben.

Ik zorgde allereerst dat ik in een ruimte was met voldoende indirect licht.

Daarna ben ik een beetje gaan experimenteren hoe ik de iPhone camera op het rijbewijs richtte. Het viel me op dat je het beste resultaat behaalde door de onderkant wat hoger te houden dan de bovenkant. Dit betekent dus dat je de telefoon niet horizontaal vasthoud maar schuin met de camera op het laagste punt.

Het beeld werd scherper. Ik maakte snel een foto van voor- achterkant en uploadde die in Airbnb app. Dertig minuten later was de verificatie voltooid en onze boeking definitief!

De oplossing:

Houd een smartphone niet horizontaal maar schuin, met de camera op het laagste punt, tot het beeld scherper wordt.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.