Hoe verwijder je je Growatt account?

Vraag:

Growatt account verwijderen omdat de zonnepanelen niet meer van jouw zijn.In mijn vorige huis had ik zonnepanelen van Coolblue. Coolblue heeft daarvoor een Growatt omvormer geïnstalleerd. Maar inmiddels ben ik verhuisd.

Ik kwam onlangs nog mijn Growatt account tegen dat ik van Coolblue had gekregen. Hiermee kon ik zien hoeveel stroom ik opgewerkt had. Maar inmiddels was dit een leeg account omdat de zonnepanelen gekoppeld zijn aan het account van de nieuwe eigenaar van het huis.

Tijd om het account dus te verwijderen. Maar hoe doe je dat?

Antwoord:

Ik heb eerst ingelogd op de website van Growatt waar je ook kan zien hoeveel stroom je geproduceerd hebt. Daar vond ik geen optie om mijn account te verwijderen.

Toen heb ik contact opgenomen met Coolblue. Maar die zeiden dat ik het beste contact op kon nemen met Growatt. Dat heb ik gedaan en die gaven aan dat je je account via hun website kan verwijderen via het “Instellingen” menu.

Opnieuw ingelogd vond ik de optie weer niet. Totdat ik op “Account Security” klikte en op het woord “Account” achter mijn gebruikersnaam. Dit zag er overigens niet uit als een knop of de optie om een account te verwijderen maar dat was het wel.

> Lees meer blogs over zonnepanelen op mijn website

Wil je ook jouw Growatt account verwijderen, volg dan deze stappen:

  1. Login op server.growatt.com
  2. Klik rechts bovenin op jouw naam
  3. Klik in het grijze gedeelte op “Setting” (tandwiel icoon)
  4. Klik rechts onderin op “Account security”
  5. Klik onderin op “Account” achter jouw gebruikersnaam
  6. Een pop-up opent zich met de voorwaarden voor verwijdering
  7. Lees de voorwaarden door en klik op “Agree and Next step”
  8. Vul de code in ter bevestiging dat je het account wilt verwijderen
  9. Klik onderin op “Yes” en bevestig nogmaals door op “Yes” te klikken
  10. Je wordt automatisch uitgelogd

Twijfel je of het account echt verwijderd is? Probeer dan meteen weer in te loggen. Dit zal niet lukken omdat je een foutmelding krijgt.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.