Tesla app op iPhone blijft kaart met laadpalen herladen

Probleem:

Tesla app blijft kaart met laadpalen herladen.Dit jaar ga ik voor het eerst in het buitenland op vakantie met mijn Cupra Formentor. Dit is een hybride uitvoering dus heb ik ook een aantal blogs gelezen over opladen in het buitenland.

Een van de mogelijkheden is dat je gebruik maakt van Tesla Superchargers. Zij hebben hun netwerk beschikbaar gesteld aan niet Tesla’s.

Uit nieuwsgierigheid naar de werking en kosten heb ik de Tesla app op mijn iPhone geïnstalleerd. Die heb je ook nodig om te kunnen laden.

Na het openen van de app heb ik gekozen voor de optie om als “gast” in te loggen want ik had geen zin om een account te registreren.

Toen meteen de kaart met laadpalen geopend. Maar de kaart bleef zich heel de tijd herladen. Vulde ik een plaatsnaam in, dan schoot hij weer terug naar de weergave van Nederland. De kaart was dus onbruikbaar.

Oplossing:

Gelukkig was de oplossing heel simpel. Registreer een gratis Tesla account, log in en de kaart werkt normaal. Nou kon ik de laadpalen in de omgeving opzoeken.

Het eerste wat me opvalt is dat Tesla werkt met dynamische prijzen per dagdeel en per dag. De prijzen van vanavond zijn anders dan gisterenavond. Dit kan soms 5-10 cent per kWh schelen.

Als test weer uitgelogd en daarna de kaart als gast geopend met meteen weer het kaart herlaad probleem.

Let op de aansluiting van de Tesla Supercharger:

Een aandachtspunt is dat je een Cupra Formentor standaard niet bij een Tesla Supercharger kan opladen. Dat komt omdat de Cupra Formenter een type 2 aansluiting heeft, ook wel bekend als “mennekes”.

Tesla Superchargers hebben een CCS aansluiting, wat staat voor Combined Charging System. Dit is een Europese standaard die ook door sommige andere automerken wordt gehanteerd.

Een CCS aansluiting is een stuk groter dan een type 2 / mennekes aansluiting.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.