Installeer ook de 112NL app op jouw smartphone

112, als elke seconde telt.Afgelopen weekend vroeg mijn vader of ik voor hem de 112NL app op zijn smartphone kon installeren. Geen enkel probleem natuurlijk. Hij had hierover gehoord van bekenden. Ik had er tijdens mijn jaarlijkse BHV verlenging dit jaar ook over gehoord, maar vervolgens niets meer mee gedaan.

Deze app is gratis en vind je in de Apple App Store of Google Play Store.

> Lees ook mijn grappige ervaring met Apple SOS-noodmelding

Bel eenvoudig de hulpdiensten:

  1. Politie
  2. Brandweer
  3. Ambulance

Als je ouderwets belt moet je altijd aangeven welke hulpdienst je zou willen spreken. Deze keuzes afluisteren en maken kost tijd. Die vertraging komt met deze app te vervallen.

De voordelen:

Maar via de app heeft de meldkamer ook de mogelijkheid om jouw locatie uit te lezen. Je moet hiervoor, tijdens de eerste keer dat je de app opstart, wel toestemming geven. Als er iets in jouw eigen omgeving gebeurt zal je wel weten waar je bent. Maar stel dat je midden in onbekende stad bent. Dan weet je niet zomaar in welke straat je loopt.

Deze locatiemelding is dus ook een handige optie wanneer elke seconde telt in het geval van bijvoorbeeld een hartaanval.

Je kan ook jouw naam registreren zodat de meldkamer weet met wie hij/zij spreekt. Allemaal informatie die normaal eerst nog gevraagd wordt door de medewerker.

De app heeft ook een optie om een chat te activeren indien je slecht kan horen of praten. Deze optie is wel standaard uitgeschakeld en kan alleen door de meldkamer geactiveerd worden. Je moet hiervoor altijd eerst bellen met de meldkamer.

Een must have voor de hardloper:

Mensen die meer blogs van mij lezen weten dat ik ook een enthousiaste hardloper ben. Ik heb hier ook al diverse blogs over geschreven.

Deze app is ook superhandig als je vaak alleen in het donker of in het bos gaat hardlopen.

Bij lange duurlopen neem ik altijd mijn smartphone mee zodat ik iemand kan bellen mocht er iets met mij gebeuren. Maar ook om te bellen als er met een andere hardloper iets gebeurt. Met deze app kan je dan meteen aan de meldkamer doorgeven waar je bijvoorbeeld in het bos bent.

Conclusie:

Nadat ik de app bij mijn vader heb geïnstalleerd wilde mijn moeder de app ook hebben. Daarna heb ik hem meteen ook zelf geïnstalleerd.

Een echte aanrader om te hebben al hoop ik dat je hem nooit nodig hebt!

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.