BuddyPress Global Search onveilig, overgestapt naar BP Profile Search

Probleem:

BuddyPress logo.Ik heb jaren geleden voor een personeelsvereniging, bestaande uit oud medewerkers van een bedrijf, een WordPress website opgezet. Een belangrijke onderdeel van de website is het tonen van leden. Hiervoor maak ik gebruik van BuddyPress.

Om gemakkelijk leden te kunnen vinden had ik ook de gratis plugin BuddyPress Global Search geïnstalleerd. Alleen is deze de afgelopen 5 jaar niet voorzien van updates.

Van de week ontving ik een mail dat er een beveiligingslek in zit. Dit lek is zelfs zo erg dat WordPress.org de plugin tijdelijk offline gehaald heeft.

Met 5 jaar geen updates + een groot beveiligingsrisico vond ik het tijd om naar een oplossing te zoeken.

Oplossing:

In eerste instantie dacht ik aan het zelf aanpassen van de BuddyPress Global Search plugin en de wijzigingen via WordPress.org te delen. Maar dat zou een lastig traject worden omdat de plugin ook door WordPress onderzocht wordt. Dus dan weet je nooit hoelang het duurt voordat de aangepaste plugin online komt.

Ik heb daarom gezocht naar een alternatieve plugin met dezelfde functionaliteit. Dat is uiteindelijk de gratis BP Profile Search plugin geworden.

Met deze plugin kan je meerdere formulieren maken die je op verschillende plekken kan plaatsen. Per formulier bepaal je in welke velden gezocht kan worden en hoe.

Binnen een half uur werkte de nieuwe zoekfunctionaliteit. Vervolgens nog wat CSS toegevoegd zodat het beter in het thema paste.

Getest op:

WordPress 6.4.2 / BuddyPress 12.4.0 / BP Profile Search 5.7.4

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.