Hoe verhuis of verplaats je een printer op de juiste manier

Probleem:

Op een gegeven moment komt het moment dat je gaat verhuizen en de printer meeneemt of hij doet het simpelweg niet meer. Hoe dan ook je gaat de printer verplaatsen. Is het niet naar de nieuwe woning dan wel naar de milieustraat. Met de beste bedoelingen maak je de kabels los zodat je hem naar de eindbestemming kan brengen.

Tot nu toe nog alles goed.

Je tilt de printer, die op de eerste verdieping staat, op. Zwaar is hij niet. Onhandig en groot wel. Je besluit de printer daarom op zijn kant te verplaatsen. Dan is hij smaller.

Verplaats een printer altijd horizontaal net zoals hij staat op een bureau.
Verplaats een printer altijd horizontaal net zoals hij staat op een bureau.

Die eerste meters gaan perfect tot dat je het hoort of voelt druppen. Je kijkt naar beneden en ziet dat er onder je zwarte en gekleurde vlekken op de vloer ontstaan. Ook jouw broek vertoont al spetters. Het lijkt wel inkt en dat is het ook.

Nu gaat het niet meer zo goed.

Heb je een vloer die niet absorbeert dan kom je er goed vanaf. Doe het meteen met een natte doek af. Maar met vloerbedekking is de kans groot dat inkt er niet meer uitgaat. Het trekt meteen in de stof. Hetzelfde geldt voor kleding.

Inkt is rot spul en zorgt voor plekken. Je kan dit wel gemakkelijk van je handen verwijderen met een puimsteen.

Dit verhaal was een praktijksituatie die iemand met mij gedeeld heeft.

Oplossing:

Volg de onderstaande tips om dit probleem te voorkomen:

  1. Vervoer een printer altijd horizontaal en niet verticaal. In de printer zit een lekbakje waar de cartridges op rusten als de printer niets doet. Is de printer jaren oud dan kan dit lekbakje vol zitten en daardoor overstromen. Inkt komt dan op de bodem van de printer terecht en kan via een klein gaatje ontsnappen.
  2. Is de printer al jaren oud? Dan adviseer ik om deze eerst in een vuilniszak te stoppen voordat je deze verplaatst. Vooral als je een langere afstand moet overbruggen.
  3. Zorg ervoor dat de cartridges op de rustplek in de printer staan, dat is over het algemeen helemaal rechts. Dan kunnen ze tijdens het verplaatsen ook niet bewegen en beschadigen.

Een printer ziet er van buiten misschien mooi uit. Maar van binnen wordt het na verloop van tijd een rotzooi. Zie bijvoorbeeld de onderstaande foto. Je moet het gele vierkantje even negeren en iets meer naar rechts kijken.

Een printer van binnen ziet er na een aantal jaren best vies uit.
Een printer van binnen ziet er na een aantal jaren best vies uit.

 

 

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.