Tijd en datum loopt niet meer verder in Windows

Probleem:

Tijd en datum loopt niet meer verder in Windows 11.Het is donderdag net iets na 6 uur in de ochtend wanneer ik mijn laptop uit de slaapstand haal. Tijd voor ontbijt en even wat mails beantwoorden voor ik na mijn werk ga.

Meteen valt me op dat de tijd rechts onderin niet klopt. Die staat op 18:30. Ook de datum staat ingesteld op gisteren 17-04-2024.

Mijn eerste gedachte is dat de batterij van het moederbord leeg is. Maar het valt me ook op dat er twee iconen op de taakbalk missen.

Als ik klik op de foute tijd gebeurt er niets. Ook als ik met mijn muis over de iconen van de programma’s ga zie ik geen reactie. De taakbalk is gewoon vastgelopen. De programma’s zoals Thunderbird en Firefox werken verder wel normaal.

Oplossing:

Oplossing 1 – Simpel en langzaam:

De computer opnieuw opstarten en de datum en tijd zal weer juist getoond worden.

Oplossing 2 – Iets meer handelingen maar sneller

Wil of kan je jouw laptop of computer niet opnieuw opstarten? Dan kan je ook het “explorer” programma herstarten. Dit proces / programma is verantwoordelijk voor de taakbalk maar wordt ook wel Windows Verkenner genoemd.

  1. Druk op het toetsenbord op Ctrl + Alt + Delete
  2. Klik in de lijst die verschijnt op “Taakbeheer”
  3. Vul boven in het veld “Typ een naam” de waarde “Explorer” in
  4. Klik met rechts op het enige resultaat Windows Verkenner
  5. Klik op “Opnieuw opstarten”
  6. De taakbalk onderin verdwijnt, mogelijk knippert het scherm een paar keer
  7. De taakbalk onderin komt terug en de tijd en datum zal weer juist getoond worden

Getest op:

Windows 11

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.