Een HEMA pas samen gebruiken en daardoor sneller sparen

Vraag:

Logo van HEMA.Jaren geleden heb ik wel eens foto’s besteld via de website van Hema.nl waarvoor ik dus ook een HEMA account nodig had. Dit account heeft jaren gesluimerd want tegenwoordig druk je geen foto’s meer af toch?

Maar sinds een paar maanden heb ik mijn HEMA account weer geactiveerd omdat ik gebak voor mijn verjaardag wilde bestellen. Ook heb ik de HEMA app op mijn iPhone geïnstalleerd. Die app is nodig om bestellingen te plaatsen, in te zien en om met de HEMA pas punten te sparen.

Om dubbele passen en spaarpunt tegoeden te voorkomen delen mijn vriendin en ik onze passen. Zo gebruik ik haar pas voor het tuincentrum en zij wilde mijn HEMA pas gebruiken. Je spaart hierdoor ook sneller.

Maar ze wilde niet nog een app installeren. Is hier niet een oplossing voor?

Antwoord:

De HEMA pas werkt op basis van een QR-code die je bij de kassa scant. Een simpele oplossing is om een foto te maken van de QR-code en die op te zoeken in de telefoon. Maar een andere oplossing is de Stocard app. In deze app kan je spaarkaarten van de bekendste winkels bewaren zoals  HEMA, Makro, Gamma en IKEA.

Toevoegen gaat heel gemakkelijk:

  1. Open de StoCard app
  2. Klik rechts bovenin op het + icoon
  3. Zoek op HEMA en druk daarop
  4. Scan de QR-code
  5. Je kan ook Handmatig het pasnummer invoeren

Gebruiken gaat nog gemakkelijker:

  1. Open de StoCard app
  2. Klik op de kaart die je nodig hebt
  3. Scan de kaart en klaar

Delen van spaarkaarten:

Ik denk dat delen van spaarkaarten volgens de voorwaarden niet mag. Nou is het delen met je vriendin of vriend anders dan met een complete familie. Heb het niet gecontroleerd.

Voor boodschappen van de Jumbo kan je bijvoorbeeld ook 1 account gebruiken. Wel zo handig.

Let op met verjaardagscadeaus!

Maar iets anders wat je niet moet vergeten is dat sommige spaarprogramma’s ook bijhouden wat je besteld hebt. Stel je koopt een cadeau voor jouw vriend of vriendin dan kan hij of zij de aankoop terugvinden in de app. Soms is het daarom beter om cadeaus buiten het spaarprogramma om te kopen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.