In Tresorit Personal een map delen heeft beperkingen

Back-up en synchronisatie oplossing:

Logo van Tresorit aanbieder van cloud opslag.Tresorit is een cloud opslag oplossing vergelijkbaar met Google Drive, Microsoft OneDrive, Apple iCloud en ga zo maar door. Je kan het gebruiken om bestanden te back-uppen of als synchronisatie oplossing. Synchroniseren is vooral handig als je alle bestanden wilt hebben op verschillende apparaten.

Gratis en betaald:

Tresorit heeft een gratis versie die beperkt is tot 3GB genaamd Tresorit Basic. Voor meer opslag betaal je 10 euro per maand. Je krijgt dan wel meteen 1.000 GB = 1 TB. Het grootste voordeel is dat ze met de beste encryptie werken. Het bedrijf is gevestigd in Zwitserland dat eveneens bekend staat om het feit dat ze privacy belangrijk vinden.

Een ander groot voordeel is dat het op alle besturingssystemen werkt zoals Windows, Android, MacOS en iOS. Met andere woorden het is dus platform onafhankelijk.

Bestanden delen met leesrechten:

Net als vrijwel alle andere cloud opslag diensten kan je mappen en bestanden delen met andere door een unieke URL te genereren. Handig als je belangrijke documenten of foto’s wilt delen. Deze kan je voorzien van een wachtwoord of het aantal keren openen kan beperkt worden.

Nadeel is alleen dat anderen geen bestanden toe kunnen voegen, wijzigen of verwijderen. Daarnaast kunnen de bestanden alleen via een browser benaderd worden.

Bestanden delen met bewerkrechten:

Wil je andere gebruikers wel bestanden laten toevoegen, wijzigen of verwijderen? Dan zal je een map moeten delen met een gebruiker die ook een Tresorit account heeft.

Dit Tresorit account kan jouw account zijn, een gratis Tresorit Basic account of een betaald Tresorit Personal account.

Natuurlijk is het voor de veiligheid niet handig om jouw account uit te lenen aan een ander.

Delen is heel eenvoudig vanuit de Tresorit software door de map op te zoeken en rechts in het scherm op “share” te klikken.

Ten opzichte van delen met leesrechten kunnen de bestanden nu wel met Tresorit software op een apparaat gedownload worden. De beperking dat bestanden alleen via de browser benaderd kunnen worden vervalt.

Bestanden delen met gratis Tresorit account beperkt tot 3 GB:

Dit geldt voor alle mappen en bestanden die in het Tresorit Basic account worden bewaard. Het maakt niet uit of dit eigen bestanden zijn of bestanden die gedeeld worden door een andere Tresorit gebruiker.

Als iemand met een Tresorit Personal plan een map deelt die 5 GB groot is dan zal deze gebruiker de map niet volledig kunnen synchroniseren op zijn of haar eigen apparaat. Immers mag deze gebruiker maar bestanden tot 3 GB gebruiken.

Flauw, maar ook wel weer logisch:

Immers de gebruiker met Tresorit Personal plan betaald al voor de opslag van meet dan 3 GB aan bestanden. Maar anderzijds als Tresorit deze beperking niet gebruikt kan er een gebruiker een Tresorit Personal plan kopen voor 10 euro per maand. Dit kan dan vervolgens gedeeld worden met meerdere  personen omdat 1 TB voor 1 gebruiker best veel is.

Mogelijke oplossingen:

Oplossing a:

Als de gratis Tresorit gebruiker niet wil betalen dan is de enige oplossing om de gedeelde map onder de 3 GB te houden.

Oplossing b:

Als de gratis Tresorit gebruiker een eigen Tresorit Personal plan koopt vervalt de beperking van 3 GB.

Je hebt helaas geen optie om een Tresorit Personal plan met meer gebruikers uit te breiden zodat het goedkoper wordt dan 2 x het Personal plan van 10 euro per gebruiker per maand. Het is zelfs zo dat de eerst volgende optie Tresorit Business is wat 16 euro per persoon per maand kost.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.