WooCommerce product pagina mist opmaak (geen thema)

Probleem:

WooCommerce product pagina mist opmaak.Dit weekend was ik bezig om een bestaande WordPress website met WooCommerce webwinkel uit te breiden met ondersteuning voor abonnementen.

Hiervoor maakte ik gebruik van WooCommerce Subscriptions. Installeren en instellen van de plugin, een uitbreiding voor WooCommerce, was eenvoudig en binnen een paar uur gedaan.

Echter ben ik lang bezig geweest met het probleem dat de WooCommerce product pagina zonder opmaak werd getoond. Ik zag ook alleen maar de product informatie en geen header of footer. Leek net een plain-text uitvoering van het product zonder thema.

Wanneer ik de source code bekeek zag ik ook niet de standaard WordPress HTML mark-up code. De andere WooCommerce pagina’s zoals overzicht producten, winkelwagen en de mijn shop omgeving werkte wel correct.

Oplossing:

Deze WordPress website is origineel niet door mij ontwikkeld maar door een ander bedrijf. Ik heb wel WooCommerce geïnstalleerd. Voor de website is een maatwerk thema gemaakt met behoorlijk wat PHP code. Dus ik ben daar maar eens in gaan rondneuzen en wat op internet gaan zoeken.

Controleer in jouw situatie ook of je de laatste updates hebt geïnstalleerd en of er fouten in het error log staan. In mijn situatie had ik geen openstaande updates en ook geen fouten.

De oplossing voor de product pagina bleek deze code te zijn:

Deze plaats je in het functions.php bestand van het thema. De code geeft aan dat het thema ondersteuning voor WooCommerce heeft.

function setup_woocommerce_support() {
    add_theme_support('woocommerce');
}
add_action( 'after_setup_theme', 'setup_woocommerce_support' );

Ultimate Member voor afschermen content niet ingelogde bezoekers:

Ben je nog op zoek naar een gratis plugin die ervoor zorgt dat je in moet loggen om content te zien? Dan is Ultimate Member zeker het proberen waard. Deze plugin biedt een persoonlijke omgeving voor gebruikers, inlog en registratie pagina. Daarnaast kan je per pagina of bericht aangeven of je hiervoor ingelogd moet zijn met een bepaalde rol.

> Bekijk meer blogs voor WooCommerce webwinkels

Getest op:

WordPress 6.5.5 met WooCommerce 9.0.2

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.