Teamviewer is een gratis programma dat het mogelijk maakt om je computer over te laten nemen door een ander of zelf een andere computer over te nemen. Dit gaat natuurlijk niet zomaar, hiervoor moet een gebruiker toestemming geven door middel van een id en wachtwoord.

Door de computer over te nemen kan een gebruiker op afstand verschillende handelingen verrichten zoals het installeren van software of het oplossen van problemen.

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je dit programma download en opstart om je eigen computer over te laten nemen.

  1. Sluit zoveel mogelijk programma’s af.
  2. Klik nu op “Download” om het gratis programma te downloaden.
  3. Maak je gebruik van Internet Explorer: Klik dan op “Uitvoeren” (dit kan ook onderin het scherm staan)
  4. Maak je gebruik van Google Chrome: Dan vind je de download onderin je scherm. Klik hier 2x op met je linker muisknop.
  5. Maak je gebruik van Mozilla Firefox: Je krijgt dan een klein venster te zien met een lijst. Klik in deze lijst 2x op Teamviewer met je linker muisknop.
  6. Als er om toestemming wordt gevraagd sta dit dan toe met “Ja” of “Uitvoeren”.
  7. Het resultaat is een klein blauw/grijs venster met een “Uw id” en een “Wachtwoord”.
  8. Neem nu contact op met het persoon die je computer over gaat nemen.
  9. Geef aan hem je “id” en je “wachtwoord”
Als de computer over wordt genomen dan kan het zijn dat het scherm wat verandert, je bureaublad wordt bijvoorbeeld zwart. Dit is niet erg, nadat de computer niet meer op afstand wordt beheerd worden deze wijzigingen weer ongedaan gemaakt. Deze wijzigingen worden gedaan om het beheer op afstand zo snel mogelijk te laten verlopen.