Top dat je mijn blog bezoekt. Mijn naam is Tim de Hoog, 37 jaar. Overdag houd ik me bezig met complexe projecten in de medische wereld en WordPress websites. In de overige uren schrijf ik blogs en los ik computer problemen op.

Foto van Tim de Hoog tijdens Victoriarun 2019.Hardlopen als tweede hobby

Naast alle IT gerelateerde activiteiten ben ik ook een fanatiek hardloper en heb ik 2018 meegedaan met Red Bull 400. Daarnaast geef ik twee keer per week training bij A.T.V. Scorpio. Ieder jaar probeer ik mijn 5 KM tijd te verbeteren en gelukkig lukt dat ook ;). Zo heb ik op 7 mei 2023 mijn PR verbeterd naar 19:34. Eind 2023 heb ik bij de Santarun, een hardloopwedstrijd voor het goede doel, de derde plek bij de mannen behaald. Mijn snelste tijd op de 10 KM is 44:37.

In de afgelopen 15 jaar heb ik veel kennis opgedaan over diverse onderwerpen. Jaren geleden heb ik besloten om die kennis te delen via mijn blog. Ik richt me niet specifiek op computers of websites, maar eigenlijk op alles wat IT gerelateerd is. Hierdoor kan ik veel mensen helpen met hun problemen.

Hoe ik in de IT-wereld beland ben

Vroeger wilde ik ooit metselaar worden. Dat leek me gaaf, huizen bouwen met bakstenen. Toen ik met mijn vader naar een open dag voor de opleiding tot metselaars ging mocht je daar ook metselen. Dat was leuk, maar een kruiwagen met bakstenen verplaatsen vond ik als jong ventje toch wel zwaar. Loodgieter was het volgende beroep dat me wel aansprak. Werken met leidingen en slangen fantastisch.

Toch heb ik op een of andere manier de overstap gemaakt naar de IT wereld. Wanneer of hoe geen idee maar ik ben blij dat ik de keuze heb gemaakt. Inmiddels heb ik al jaren ervaring op kunnen doen bij bedrijven zoals De Kobergroep, Hogeschool Fontys, Theater Lievekamp, A.T.V. Scorpio en mijn huidige werkgever Sidekick-IT. Maar ik weet zeker dat ik nog lang niet uitgeleerd ben.

Het doen van onderzoeken

Ik vind het ook interessant om andere onderwerpen zoals zonnepanelen te onderzoeken. Is het een goede investering? Kan je er geld mee verdienen? En wat komt erbij kijken? Zo heb ik in 2021 uitgezocht of het interessant is om geld te lenen om zonnepanelen te kopen. Op dit moment ben ik aan het onderzoeken of het interessanter is om een een stroomcontract met vaste prijzen of uurprijzen te hebben wanneer er zonnepanelen op het dak liggen.

Kop koffie drinken en verder kennismaken? Vul dan het contactformulier in.